Ingezonden persbericht


Persbericht:

KidScreen Transmedia Bootcamp bij Cinekid

Amsterdam, 10 september 2010

Cinekid verwelkomt op vrijdag 29 oktober de KidScreen Transmedia Bootcamp. Na een zeer succesvolle editie in de V.S., brengt KidScreen de Transmedia Bootcamp voor het eerst naar Europa. De bootcamp is een uniek evenement dat een praktijkgerichte media-training biedt voor jeugdproducties die tegenwoordig gemaakt worden voor veel verschillende platforms tegelijkertijd, transmediaal. Oude en nieuwe media gaan steeds meer samenhangen. Dit vergt een nieuwe manier van aanpak. De toonaangevende cross-platform denker Jeff Gomez (directeur en CEO Stralight Runner Entertainment) leidt dit unieke evenement. Cinekid is verheugd de bootcamp op het festival te ontvangen, gezien het innovatieve karakter en de overeenkomsten in de doelgroep. Het evenement sluit naadloos aan bij de tweedaagse Cinekid for Professionals Conference die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt.

Gebruikmakend van modellen en uitgangspunten die relevant zijn voor de markt van het kinderentertainment, wordt onder meer gesproken over de volgende onderwerpen: Hoe ontwikkel je een verhalenwereld die zich voor transmedia leent? Hoe kun je bestaande intellectuele eigendommen vernieuwen of geschikt maken voor een nieuw leven in de transmedia? En hoe produceer je een project op verschillende mediapodia? De bootcamp is niet-te-missen voor iedereen die voorop wil (blijven) lopen in de wereld van transmedia.

De KidScreen Transmedia Bootcamp vindt plaats op vrijdag 29 oktober tijdens Cinekid for Professionals (26 - 29 oktober) op de Westergasfabriek Amsterdam. In de twee dagen voor de bootcamp organiseert Cinekid o.a. de Cinekid for Professionals Conference. De conferentie focust op recente ontwikkelingen binnen Kind en Media, scriptschrijven voor kinderen, augmented reality en animatie. GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden via: www.kidscreen.com Voor de Cinekid for Professionals Conference meldt u zich aan via: http://www.cinekid.nl/professionals