Ingezonden persbericht


PersberichtRotterdam, 28 september 2010

Beeld en muziek spelen de hoofdrol tijdens het Image Festival 2010

Programma zo goed als rond: Nightriders en Noorderlicht in De Unie op vrijdag 29-10

Word wakker, ga naar de stad, stap het Image Festival binnen. Doe je ogen nu echt open. Ontmoet fantastische en gepassioneerde grafisch ontwerpers, animatoren, VJ's, fotografen en veel meer. Sta versteld van onvoorstelbare cross-over werken en co-creaties in de wereld van beeld. Laat je de innovaties, ontwikkelingen en achtergronden van de beeldwereld op je netvlies branden. Krijg antwoord op jouw wat en op jouw waarom. Bezoek het Image Festival Around Town met werken van de meest bijzondere beeldartiesten. Laat je inspireren, laat je voeden, laat je entertainen met beeld zoals je dat nog nooit hebt gezien. Get Image Festivalled.

Het programma van het Image Festival krijgt steeds concretere vorm met nieuwe keynotespeakers en programmaonderdelen. Het hoofdprogramma bestaat uit presentaties en keynotes van professionele beeldmakers uit binnen- en buitenland in Cinerama op donderdag 28 en vrijdag 29 oktober. Vanaf 22 oktober is er op verschillende plaatsen in het stadscentrum een Around Townprogramma. Hoogtepunten zijn de Fenno Werkman show; 100 jaar videoclips, een 3D-rmapping show van J.J.P. Ouds 'De Unie', de lancering van Toytype door Enchilada bij Mwah en exposities in Roodkapje en de BLAAK10 galerie die de bezoeker verschillende visuele en muzikale hoogtepunten laten ervaren.

Op 29 oktober is Café De Unie (Mauritsweg) het domein van lichtkunstenaars van het Noorderlicht collectief en de Engelse DJ Slugabed. De gevel van De Unie wordt die avond door David Louf onder handen genomen. In Roodkapje aan de Meent organiseert partycrack Martin Roedolf zijn 'Tapelounge' en is een expositie te zien van het werk van Lord of Logos: Christophe Szpajdel en van bijdragen van studenten van Willem de Kooning Academie. Tevens vindt in Roodkapje op 30 oktober de lancering plaats van het nieuwe magazine van OK Parking.

In de laatste week van oktober worden in Cinerama zo'n 300 gasten verwacht die het hoofdprogramma zullen bijwonen. Het lezingen- en presentatieprogramma is vooral bedoeld voor professionele beeld- en muziekmakers, studenten en opdrachtgevers. Het Around Townprogramma bedient het algemeen beeldminnend publiek. Zie www.image-festival.com voor het uitgebreide programma en het laatste nieuws.

Het Image Festival zet Rotterdam een week lang in het teken van muziek- en beeldcultuur. Een festival met presentaties van en voor gepassioneerde beeldmakers en -gebruikers en inspirerende beeldexposities voor iedereen die van beeld houdt. Het Image Festival is de voortzetting van het Internationaal Beeldfestival Rotterdam 2009. Dit jaar is het thema van het Image Festival 'Beeld & Muziek'.

Bezoek het Image Festival nu alvast online op www.image-festival.com, word vrienden op Facebook of volg ons op Twitter.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht