Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tilburg, 14 oktober 2010

bkkc op Dutch Design Week

bkkc biedt negen dagen lang info, advies en lezingen tijdens de Dutch Design Week (23/31 okt.)

Deze editie presenteert het bkkc zijn nieuwe disciplines Vormgeving en Architectuur. Op onze eilandstand kan men de hele week kennismaken met de stimulerende en ondersteunde rol van het bkkc bij het professionaliseren van de (startende) creatieve ondernemer. Naast kunstinhoudelijke ondersteuning biedt het bkkc eveneens bedrijfsmatige raad en daad, ook aan overheden, kunstinstellingen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven in Brabant.

Het bkkc-paviljoen is een punt van samenkomst waar kruisbestuiving op het gebied van kennis, advies en netwerk plaatsvindt. We willen de creatieve sector laten zien wat het bkkc kan bieden als professioneel kennis- en adviescentrum.

Er is gelegenheid om met onze adviseurs van gedachten te wisselen. Tevens wordt de ruimte geboden kenbaar te maken waar het bkkc van toegevoegde waarde zou kunnen zijn.

Daarnaast organiseert het bkkc op vrijdag 29 oktober in het Klokgebouw twee interessante lezingen die inspelen op actuele zaken uit het werkveld van Vormgeving en Architectuur:

bkkc presenteert Paul van den Berg, directeur van meubelproducent Montis. In zijn lezing besteedt Paul van den Berg aandacht aan de keuze, de toegevoegde waarde en het succes van het label Montis+.

Deze lijn richt zich op jonge ontwerpers, die geheel eigentijdse methodes toepassen om tot een ontwerp te komen. Ze passen daartoe innovatieve afwerkingtechnieken en materiaalgebruik toe. Montis+ biedt jonge ontwerpers ruimte voor experiment.

vrijdag 29 oktober 2010
18.00 - 19.00 uur
Strijp-S, Klokgebouw 50, small room

bkkc presenteert Reinder Douwes, eigenaar StudioD11, Delft en opleidingscoördinator. Tijdens de bijeenkomst spreekt Reinder Douwes over zijn ervaring met het Experiment (initiatief Jo Coenen) en de inhoud van het vervolgprogramma Beroepservaring Jonge Architecten (SLA). Deze opleiding biedt pas afgestudeerden de kans om door middel van persoonlijke coaching en twintig gemeenschappelijke activiteiten, versneld beroepservaring op te doen. Samen met de aanwezigen wordt er gesproken over de inhoud, de waarde en in het bijzonder de resultaten van de Beroepservaring voor jonge architecten. Wat zijn de mogelijkheden die men in dit kader kan oppakken om ervaring op te doen en te bouwen aan een cv?

vrijdag 29 oktober 2010
19.00 - 20.00 uur
Strijp-S, Klokgebouw 50, small room


---