Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl


---

Vrijdag 29 oktober
RORY BLOCK
21.00 uur / ¤ 15,-

Zaterdag 30 oktober
SONIC SYNDICATE
+ Blowsight + Sincerus
20.00 uur / ¤ 10,-

---

Blueslegende RORY BLOCK en metaltopper SONIC SYNDICATE in Het Bolwerk, Sneek

Poppodium Het Bolwerk in Sneek presenteert dit weekend op vrijdag 29 oktober Rory Block! Door vakgenoten wordt ze een van de grootste levende akoestische bluesartiesten van de planeet genoemd en met haar fabelachtige techniek en soulvolle stem is Rory Block de ongekroonde 'queen of the blues'. Rory Block is natuurlijk wereldberoemd door haar hit 'Lovin' Whiskey'. De zaal gaat om 21.00 uur open. Op zaterdag 30 oktober heeft Het Bolwerk een van de populairste bands uit het metalgenre op het podium: Sonic Syndicate. Dankzij de vele goede optredens hebben ze in een relatief korte tijd een grote naamsbekendheid gekregen, plus een enorme fanschare in heel Europa. De zaal gaat op zaterdag om 20.00 uur open.

Op vrijdag 29 oktober presenteert Poppodium Het Bolwerk een groot artieste: Rory Block! Blueszangeres en gitariste Rory Block is Rory Block is met recht een levende legende. Ze treedt al tientallen jaren over de hele wereld op (in het verleden onder andere op Pinkpop), werkt samen met mensen als Mark Knopfler en Bonnie Raitt, heeft meer dan twintig albums op haar naam staan, en won op haar terrein alle prijzen die er te winnen zijn. Het toonaangevende magazine Rolling Stone schreef: 'Zij maakt de meest persoonlijke en gevoelige blues van wie dan ook - man of vrouw, zwart of wit, jong of oud. En wie een nummer als 'Lovin' Whiskey' kan schrijven, weet hoe het leven in elkaar steekt. Met 'Lovin' Whiskey', handelend over haar aan alcohol verslaafde (ex-)man, scoorde Rory Block in 1989 een wereldhit.

In haar muziek klinkt de invloed van de traditionele blues stevig door. Son House is haar belangrijkste leermeester. Haar versie van zijn deltablues heeft het allemaal: de weerslag van het harde leven, het ritme van kolengestookte locomotieven, de verwoestende invloed van de drank, de lange zwoele avonden vol uitbundig vertier en gebroken harten. Tegelijkertijd weet Rory Block als geen ander de brug te slaan naar het heden. Met haar veelzeggende songs weet ze de blues toegankelijk te maken voor een breed publiek. Met haar indrukwekkende stem, haar virtuoos ingetogen gitaarspel en haar innemende persoonlijkheid weet ze elk publiek moeiteloos aan zich te binden.

Zweden weet al jaren de beste melodic-death metal bands voort te brengen. Naast grootheden als Soilwork en In Flames kan daar ook het redelijk nieuwe Sonic Syndicate aan toegevoegd worden. Het nieuwe album We Ruled The Night staat weer vol energieke, pakkende en slepende metal songs en is geproduceerd door niemand minder dan Toby Right, die eerder werkte met Kiss, Alice In Chains en Slayer.

De opmars van Sonic Syndicate in de afgelopen jaren is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Dankzij de vele goede optredens hebben ze in een relatief korte tijd een grote naamsbekendheid gekregen, plus een enorme fanschare in heel Europa. En met de de uitstekende albums Only Inhuman en Love And Other Disasters heeft de band uit Zweden veel lof bij de internationale pers en het publiek geoogst. Met het nieuwe album We Rule The Night zal de fanschare alleen maar groeien.