Ingezonden persbericht


Onbekroonde koningen Neêrlands indierockscene bij Podium Asteriks

De eigenzinnige Amsterdamse indierockband Scram C Baby staat op vrijdag 29 oktober bij Podium Asteriks in de Blokhuispoort op de planken. Eerder dit jaar gaven ze een uitermate sfeervol optreden in het bos op Into The Great Wide Open en presenteerden ze hun nieuwe CD Slow Mirror, Wicked Chair in Paradiso. In het voorprogramma ditmaal de dansbare electro folk van Herrek. De aanvang is 20.00 uur, de entree bedraagt 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records in Leeuwarden.

'De onbekroonde koning van de Nederlandse Indiescene' zijn ze wel genoemd, de eigenzinnige Amsterdamse band Scram C Baby. De nieuwe plaat Slow Mirror, Wicked Chair - de zesde alweer - is wederom heerlijk weerbarstig: korte, rauwe songs, soms zwaar en cynisch, soms springerig en vrolijk, maar altijd onstuimig. Het nuchtere viertal doet het op z'n 'Scram C Babys', wat neerkomt op geen concessies doen en gewoon doorgaan. "We willen ons gewoon presenteren als een hele goede band met grilligheid, vuigheid, vurigheid, spitsvondige teksten, los van hypes. Scram C Baby heeft een eigen ABC en daar zijn we trots op," meldt de band. Perfect voor een avond sympathieke en dansbare dwarsigheid met een vrolijk randje.

Herrek is de nieuwe band van Gerrit van der Scheer, die eerder furore maakte met Bonne Aparte en Adept. Speelde de gitaar nog een prominente rol in deze acts, bij Herrek ligt de nadruk op dansbare elementen. 'Muziek die je kan voelen', aldus Van der Scheer zelf. Ondertussen staat hij met het nummer Exile op de 3VOOR12 luisterpaal als Hollandse Nieuwe talent.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.

Wie: Scram C Baby, Herrek

Wat: Podium Asteriks

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: vrijdag 29 oktober, 20.00 uur

Entree: 5 euro (voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11 Leeuwarden)




Ingezonden persbericht