Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T


1 vrijdag 29 oktober 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren


3 over cultuur, politiek, wetenschap en moraal


4 Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast : prof. dr. Rens Bod, taal- en natuurkundige, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam over zijn deze week verschenen boek: 'De Vergeten Wetenschappen'. (uitg. Prometheus). Rens Bod ontdekte dat er nog geen overzichtsgeschiedenis van de geesteswetenschappen bestaat. En dat terwijl er tal van alfa's zijn die net zulke belangrijke ontdekkingen hebben gedaan als Galileo, Bacon of Einstein. Waarom kennen wij hun namen dan niet? In zijn boek vertelt Rens Bod over de ontwikkeling van de humaniora in Europa, India, China en de Arabische wereld.

Max Pam met zijn rubriek Ketter en Geest met berichten die voor goddelozen, atheïsten en humanisten van belang zijn.

Rondetafelgesprek: Gaat Obama het redden?
Theodor Holman in gesprek met Marc Chavannes, politiek columnist van NRC Handelsblad en Coen Brummer, politiek publicist. Aan de orde: korte terugblik op debat met de Tweede Kamer en voorbeschouwing van de komende Amerikaanse Congres verkiezingen van 2 november. Marc Chavannes was van 2000 tot 2005 correspondent voor NRC in Washington, VS. In 2006 verscheen zijn boek: 'Amerika achter de schermen: op de as van goed en kwaad'.

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)