Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 28-10-2010

MAARTJE VAN WEEGEN PRESENTEERT 'DE KLASSIEKEN' VANUIT DUITSLAND

Maartje van Weegen - presentator van het AVRO-radioprogramma De Klassieken - komt elke laatste vrijdag van de maand thuis bij een luisteraar. Tijdens het ontbijt presenteert ze tussen 9.00 en 12.00 uur het populaire Radio 4-programma De Klassieken 'Thuis', de 'Arbeidsvitaminen van de klassieke muziek'. De eerstvolgende editie wordt vrijdag 29 oktober aanstaande uitgezonden vanuit Haren-Fehndorf (Duitsland).

In De Klassieken 'Thuis' staat de muziekkeuze van de luisteraars centraal. Het programma wordt ter plaatse samengesteld uit hun cd-kast en Maartje van Weegen gaat met hen aan tafel om de favoriete muziek te bespreken.

In Duitsland, net over de grens met Drenthe, ligt de wijk Haren-Fehndorf, waar Maartje deze maand te gast is bij Ton en Herma Lindhout. Muziek maakt een belangrijk deel uit van hun leven. De kamer staat vol met cd's, maar ook met bladmuziek. Beiden spelen ze in orkesten in Nederland én Duitsland. Muziek maken is vaak de snelste manier om - na vele verhuizingen - nieuwe mensen te leren kennen. Zelf hebben zij een vleugel, een Steinway uit 1890 waar Daniel Wayenberg ook op gespeeld heeft. Daar spelen zij vaak kamermuziek in wisselende samenstellingen. Ton op klarinet, Herma niet alleen piano, maar ook viool en altviool. Vrijdag schuift Maartje van Weegen aan om te luisteren naar de muziek die zij uitkozen en de verhalen die daarbij horen: van Max Reger tot Benny Goodman.

Luisteraars die een bezoek van De Klassieken op prijs stellen, kunnen zich aanmelden via www.radio4.nl/deklassieken. Hier zijn ook speellijsten te vinden en kan de uitzending nogmaals worden beluisterd. Bovendien kunnen luisteraars ook drie uur lang meegenieten van de webcast via www.radio4.nl.

AVRO De Klassieken 'Thuis': maandelijks op vrijdag van 9.00 - 12.00 uur op Radio 4.