Ingezonden persbericht


Utrecht, 28 oktober 2010

Wethouder Bosch slaat 1e Tweipaal via Twitter in Leidsche Rijn LIPS DEVELOPMENT PROJECT U-RBN VAN START MET TWITTERHEIPAAL

Wethouder Harrie Bosch van gemeente Utrecht verricht vrijdag 29 oktober via microblog Twitter de officiële start bouw handeling van woningcomplex U-RBN. Hij slaat daarmee de 1e ' Tweipaal' van Nederland. Hij doet dit samen met twee kopers die actief zijn op het kopersforum van het project op internet. Met een toepasselijke tweet twittert hij over de officiële start van U-RBN. U-RBN is een woningontwikkeling van Lips Development. Koopmans Bouw uit Apeldoorn realiseert het complex.

U-RBN is een van de weinige woningbouwprojecten in Utrecht die daadwerkelijk van start gaat nadat een belangrijk deel van de 145 woningen verkocht is. De kopers zijn enthousiast over hun huis in dit stedelijke project. U-RBN combineert voor hen de voordelen van de Utrechtse binnenstad met de ruimte van Leidsche Rijn. Met winkels om de hoek en het centrum van Utrecht per trein op 5 minuten combineert U-RBN de voordelen van de stad met de voordelen van Leidsche Rijn. Het project is een ontwikkeling van Lips Development, de ontwikkeltak van Lips Capital Group. De bouw van U-RBN wordt uitgevoerd door Koopmans Bouw uit Apeldoorn. Met deze start bouw van 145 woningen in het project U-RBN draagt Lips Development fors bij aan de woningbouwproductie van dit jaar in Utrecht.

U-RBN is een woningcomplex dat in een U-vorm een grote gemeenschappelijke binnentuin omsluit. De binnentuin bevindt zich bovenop de stallingsgarage voor auto's van de bewoners. De appartementen van 75 m2 tot 115 m2 zijn voorzien van een luxe afwerking en sanitair van hoog niveau. De ligging is zeer gunstig ten opzichte van treinstation Terwijde, de uitvalswegen en de A2. Op de begane grond van U-RBN worden commerciële ruimtes gerealiseerd voor kleine ondernemingen. Voor U-RBN gelden diverse aantrekkelijke tegemoetkomingen, zoals de Starterslening en Koopsubsidie. Alle tweekamerappartementen zijn inmiddels verkocht. Wel zijn er nog driekamerappartementen en een penthouse beschikbaar. De prijzen voor de appartementen variëren van ¤ 199.000 tot ¤ 300.000.



Ingezonden persbericht