Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 28-10-2010

AD SCHEEPBOUWER TE GAST IN 'AVRO VRIJDAGMIDDAG LIVE' OP RADIO 1

Ad Scheepbouwer is vrijdag 29 oktober de hoofdgast in AVRO Vrijdagmiddag Live op Radio 1. In september 2001 trad hij aan als de nieuwe topman van KPN. Hij moest het in nood verkerende bedrijf er weer boven helpen. De bestuursvoorzitter kijkt terug op saneringen, economische crisis en de toekomst. Bieden bezuinigingen nieuwe mogelijkheden of ligt dat toch lastiger? De AVRO is de actie 'Kunst in de Knel' gestart. In Vrijdagmiddag Live een debat met Pim van Klink, kunsteconoom aan de universiteiten van Amsterdam (UvA) en Antwerpen en Hans Onno van den Berg, directeur Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties over de bezuinigingen in de cultuursector. De stelling die in dit debat centraal staat: bezuinigingen in de cultuursector leiden niet automatisch tot kaalslag en verschraling. Elke uitzending doet een bekend kunstenaar verslag van zijn tocht langs een bioscoop, poppodium of theaterzaal. Deze week vertelt schrijver en regisseur Eddy Terstall uitvoerig over zijn bezoek aan een drietal voorstellingen. Eddy geeft zijn oordeel over het optreden van cabaretier Youp van 't Hek, bezoekt hij de film Majesteit en bezoekt hij als gastrecent de theatertour van de Vlaamse troubadour Raymond van het Groenewoud. Wekelijks in de uitzending live muziek van een bekende artiest. Deze week een optreden van Abel. Na acht jaar radiostilte is er dan eindelijk een nieuw album: '12 uur'. Daarnaast schuiven de vaste gasten aan: Sanne Wallis de Vries neemt de actualiteit op de hak. Justus van Oel geeft in zijn column een vlijmscherpe analyse van het nieuws en Frits Barend praat de luisteraar bij over de grote en kleine verhalen in de sport.

Het programma wordt afgesloten door een panel met journalisten die het nieuws van de week onder de loep nemen. In wisselende samenstelling delen diverse journalisten hun opvattingen met het publiek. Deze week bespreken Xandra Schutte, Mildred Roethof en Arnold Karskens het nieuws van de afgelopen week.

Publiek is van harte welkom in café de Kroon, Rembrandtplein 11-13-15-17 te Amsterdam, om het programma live bij te wonen.

Voor meer informatie: vrijdagmiddaglive.avro.nl.
AVRO Vrijdagmiddag Live, iedere vrijdag van 14.00 uur tot 16.30 uur op Radio 1.