Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Nieuwe Wonen' maakt woningen bereikbaar door scheiding van huis en grond

Een nieuwe woning kopen kan voordeliger zijn dan het op het eerste gezicht leek. De oplossing heet het 'Nieuwe Wonen', een formule waarbij de woning van de grond apart wordt gefinancierd. Voor de particuliere klant kan dat een interessante korting opleveren, tot 27 procent.

Woonvisie Hypotheken heeft zich gespecialiseerd in deze nieuwe vorm van koopwoningen. Het geheim is dat de grond van de koopwoning eigendom wordt van een 'grondfonds'. Het grondfonds is goedgekeurd door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De erfpacht is fiscaal aftrekbaar. Zo ontstaat de mogelijkheid voor particulieren om met flinke korting een woning te kopen. Zomaar een voorbeeld uit de kortingstabel van Woonvisie Hypotheken: een pand dat normaal gesproken 246.600 euro zou moeten kosten kan door de scheiding van huis en grond in prijs zakken tot 180.000.

'Voor iedere particulier mogelijk'

André van Luijk van Woonvisie Hypotheken is enthousiast over de mogelijkheden van het Nieuwe Wonen. 'Het kopen van een woning met korting is voor elke particulier mogelijk. In principe ook bij iedere woning. Oók voor appartementen.' Appartementen maken deel uit van een wooncomplex en de grond daaronder kan eveneens via dezelfde constructie worden gescheiden van de woning.

Het Nieuwe Wonen maakt het mogelijk om goedkoper een eigen woning te bemachtigen, of tegen vergelijkbare lasten een grotere woning. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is het realiteit.

Actief op beide Maasoevers

Woonvisie Hypotheken is op beide Maasoevers in Rotterdam actief. In Noord heeft het een kantoor aan de Kleiweg 151 (Hillegersberg), in Zuid aan de Reyerdijk 123 (IJsselmonde). Vanuit deze kantoren is bemiddeling in de hele regio mogelijk. André van Luijk en zijn collega Aart de Groot zijn bereikbaar via info@woonvisiehypotheken.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website: www.woonvisiehypotheken.nl.



Ingezonden persbericht