Ingezonden persbericht


Oprichting Wv Brabantse Wal een feit!

BERGEN OP ZOOM - Op donderdag 28 oktober vond in het auditorium van de Rabobank "het Markiezaat" in Bergen op Zoom de oprichtings vergadering plaats van Wieler vereniging Brabantse Wal. Nadat een groep enthousiaste wielrenners uit Halsteren en omgeving dit jaar als HuezCentral, met een tocht de Alpe d'Huez op, geld ingezameld had voor De Luchtballon, was dit zo goed bevallen dat dit geresulteerd heeft in de oprichtingsvergadering deze donderdagavond van Wieler Vereniging Brabantse Wal. Momenteel zijn er al negenentwintig leden en is er een hoofdsponsor en een aantal "sub-sponsors".

Op de vergadering van donderdagavond werden door de nieuwe voorzitter Leon Hertogs, de statuten en huishoudelijke regelementen besproken. De volgende spreker was Ad Buijs, door hem werden de sponsors voorgesteld en de beoogde clubkleding gepresenteerd. Jos Smit gaf een korte uitleg over de trainingen die gegeven gaan worden. Tenslotte vertelde Wilko Andrik nog wat over het rijden van mountainbike tochten in de winterperiode. De hoofdsponsor, Technisch Buro H&U, actief in de scheepsbouw, voorziet de nieuwe vereniging de komende jaren van de nodige fietskleding. Andere sponsoren zijn; Rabobank "het Markiezaat", Verkeersschool Mattemburgh, Stichting "De Luchtballon", Stichting Brabantse Wal en FitPlus.

Duidelijk was dat er veel aandacht besteed werd aan afspraken over veiligheid. Zo moet er altijd met een fietshelm op gereden worden en zijn er afspraken over het rijden in een groep. Ook over het gedrag op de weg (zoals het niet weggooien van afval) is een duidelijk standpunt ingenomen, om als vereniging ook naar de buitenwereld toe een fatsoenlijk imago te presenteren. Na afloop van de vergadering was er een glaasje champagne om te toasten op de nieuwe vereniging.