Topchef Sergio herman doet zijn intrede bij Delhaize België

29/10/2010 11:40

DELHAIZE LE LION

Delhaize maakt gebruik van de komst van de chef-kok om haar assortiment van bereide schotels verder te verfijnen

Delhaize is een exclusieve samenwerking aangegaan met Sergio Herman, topchef van restaurant 'Oud Sluis' en bekend van diverse kookprogramma's op televisie. De Nederlandse topchef, die wordt gezien als de nummer één van zijn generatie, heeft speciaal voor de klanten van Delhaize twee nieuwe schotels bereid. Delhaize heeft altijd al veel belang gehecht aan de kwaliteit van de schotels die ze haar klanten aanbiedt. Delhaize gaat voor niets minder dan het beste, vandaar ook deze nieuwe samenwerking met Sergio Herman.

Het team van topchefs breidt zich uit

Delhaize wil haar klanten kwaliteitsschotels aanbieden en werkt daarom - samen met de besten. Vandaag kan Sergio Herman toegevoegd worden aan het lijstje van grote chefs waarmee Delhaize België samenwerkt. Sergio Herman is de spilfiguur van de nieuwe generatie chef-koks in Europa. Hij kreeg al 3 sterren in de Michelingids en is chef-kok in zijn restaurant 'Oud Sluis' dat al 4 keer de prijs 'Beste Restaurant van Nederland' in de wacht sleepte. Bovendien vormt hij samen met Peter Goossens, een andere partnerchef van Delhaize, de jury van het succesvolle VTM-programma 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen'.

Samen met Delhaize België creëerde Sergio Herman twee exclusieve schotels, die niet alleen een streling voor het oog zijn, maar ook voor de smaakpapillen. Vanaf deze week kunnen deze nieuwigheden ontdekt worden in de rekken van de Delhaize-winkels.

- Gelakt buikspek met linzen en mousseline van vergeten groenten

¤ 6,49 / 490 g (portie voor één persoon)

- Tagliolini met rivierkreeftjes, garnalenjus, aubergines en tomaten

¤ 6,99 / 450 g (portie voor één persoon)

Een vernieuwd gamma: 'Cuisine du Chef'

Dat Delhaize een voorkeur heeft voor de kunst van het lekker tafelen, is geen geheim. Sinds 2000 doet Delhaize geregeld beroep op de talenten van de grootste hedendaagse chef-koks. Momenteel zijn er maar liefst negen topchefs die actief meewerken aan de realisatie van schotels die steeds geraffineerder worden. Vandaag stellen twee onder hen hun nieuwe creaties aan ons voor.

Bart Desmidt van restaurant 'Bartholomeus' in Knokke-Heist staat bekend voor zijn verrassende keuken met hoofdzakelijk producten van eigen bodem. Speciaal voor Delhaize creëerde hij een nieuw en persoonlijk gerecht. Wout Bru van restaurant 'Chez Bru' in Eygalières (Frankrijk) stelde zelfs twee nieuwe schotels samen in samenwerking met Delhaize. Als liefhebber van Provençaalse smaken kent hij zijn gelijke niet als het gaat over het bedenken van lichte schotels waarbij hij erin slaagt contrasterende smaken op subtiele wijze te harmoniseren.

Op het menu:

- Kipfilet met sojasaus, kleine peertjes met gember en basmatirijst

¤ 5,49 / 440 g (portie voor één persoon)

- Eendenbil met veenbessensaus, krielaardappeltjes en worteltjes

¤ 5,99 / 470 g (portie voor één persoon)

- Varkenslapje met Ras El-Hanout, witloof en zoete aardappelen

¤ 6,49/480 g (portie voor één persoon)

Delhaize maakt van de gelegenheid gebruik om de verzameling bereide schotels van topchefs samen te brengen onder de naam 'Cuisine du Chef'. Meteen wordt ook de verpakking gewijzigd, zodat het hogekwaliteitskarakter van dit gamma van producten nog meer in de verf gezet wordt. De schotels munten niet alleen uit vanwege hun uitstekende kwaliteit, maar ook vanwege hun democratische prijs.

In deze collectie, vindt u ook gerechten bereid door Christer Elving, Felix Alen, Vitor Sobral, Max, Paul Florizoone, Peter Goossens, Yves Mattagne, Pierre Wynants en Lionel Rigolet.

Steeds gezondere schotels

Als pionier op het vlak van gezondheid wil Delhaize haar klanten informeren over de noodzaak van een gezonde en evenwichtige levenswijze.

Maar Delhaize wil meer doen dan gewoon haar klanten sensibiliseren. Sinds meerdere jaren al neemt Delhaize alle nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat de regels van de evenwichtige voeding worden gerespecteerd in haar producten en in de recepten van de bereide schotels. De keten verminderde onlangs nog de hoeveelheid zout in haar brood met 20%, waardoor het jaarlijkse zoutverbruik van de Belgische bevolking met maar liefst 38 ton daalt. Daarenboven doet Delhaize ook een inspanning om de hoeveelheid zout, suiker en vetten in de huismerkschotels zo veel mogelijk te beperken en dit met behoud van smaak.

Delhaize België heeft zich dus geëngageerd om de voedingswaarde van meerdere traiteurschotels aan te passen. Die producten zullen vanaf nu een sticker krijgen met 'Nieuw recept' op. De sticker betekent dat het product minstens 20% minder zout of vetten bevat dan het vorige recept. Ook de recepten van de 'Zweedse hamburger', de 'varkensrollades' en de 'hutsepot' werden aangepast. Zo bevat de Zweedse hamburger nu in plaats van 9,4 g nog 6,9 g vetten per 100 g.

Journalisten die dat wensen, kunnen op aanvraag een voorsmaakje krijgen van de verschillende nieuwe schotels. Neem hiervoor contact op met de persdienst van Delhaize België.

Delhaize België

Eind 2009 bestond het netwerk van Delhaize België uit 792 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, City Delhaize, Proxy Delhaize, Shop 'n Go, Tom&Co en Red Market), realiseerde Delhaize België in 2009 een omzet van 4,6 miljard euro. In 2009 had Delhaize België een marktaandeel in België van 25,7%*. De onderneming heeft meer dan 17.000 medewerkers. Delhaize België maakt deel uit van Delhaize Groep, die actief is in 6 landen op 3 continenten. Eind 2009 telde het netwerk van Delhaize Groep 2.732 winkels. De groep stelt 138.000 mensen te werk.

* Bron: AC Nielsen

Persinformatie:

Sandrine Blin - Communications Manager Delhaize België

Tel.: +32 (0)2 412 83 16 - E-mail : sblin@delhaize.be

Roel Dekelver - Communications Manager Delhaize België

Tel.: +32 (0)2 412 84 51 - E-mail : rdekelver@delhaize.be

Hans Michiels - Director Communications and External Affairs

Tel.: +32 (0)2 412 83 30 - E-mail : hmichiels@delhaize.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel