Ingezonden persbericht


Basisscholieren 'Tsjechië' winnen EK Schoolkorfbal

Woensdag 27 oktober werd voor de groepen 4 uit het basisonderwijs in het Topsportcentrum Rotterdam het Europees Kampioenschap Schoolkorfbal gespeeld. Basisschool Het Nokkenwiel uit Alblasserdam schreef als 'Tsjechië' het toernooi op zijn naam.

Negen Rotterdamse korfbalclubs en twee korfbalverenigingen uit Oud-Beijerland en Alblasserdam hebben in samenwerking met Rotterdam Sportsupport en het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond het initiatief genomen om dit EK Schoolkorfbaltoernooi te organiseren. De verenigingen hebben de samenwerking gezocht met een school en zowel de school als de club werden gekoppeld aan een Europees land. De koppeling was gebaseerd op de landen die meedoen aan het Europees Kampioenschap Korfbal dat van 26 t/m 31 oktober in Rotterdam gespeeld wordt.

Op school gingen de groepen 4 met het veelal onbekende land aan de slag en de vereniging stond in het teken van dit land. Voorafgaand aan het toernooi hebben de teams een aantal trainingen gehad tijdens de gymlessen om zo optimaal voorbereid te zijn voor het toernooi.

Woensdag 27 oktober was de grote dag voor de deelnemers. Met een bus werden de spelers, begeleiders en ouders van school opgehaald. Het EK schoolkorfbaltoernooi werd geopend met een openingsceremonie door een Schotse doedelzakspeler. Elk land mocht officieel oplopen met de vlag van het land en werd voorgesteld aan het publiek.

In het daarop volgende toernooi streden twintig teams om de overwinning. De kinderen die niet meespeelden waren opgeleid tot supporters en tezamen met spandoeken en aanmoedigingen ontstond er een fantastische sfeer in de zaal. De komst van de topkorfballers van Slowakije en Spanje zorgde voor een extra fraaie dimensie aan het toernooi.

De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen het team van Tsjechië, de Vier Leeuwenschool uit Kralingen-Crooswijk, en het team van Turkije, Het Nokkenwiel uit Alblasserdam. Na het nemen van de beslissende strafworpen werd het team van Tsjechië kampioen. Zo mag dit team zich het komende jaar Europees Kampioen Schoolkorfbal noemen.