Media advisory

NAVTEQ gekozen door NDrive Navigation Systems voor levering van wereldwijde kaartgegevens en aanvullende inhoud

29 oktober 2010

NAVTEQ, de toonaangevende leverancier van kaarten, verkeers- en locatiegegevens voor navigatie, locatiegebonden services en mobiele advertenties wereldwijd, heeft de relatie met NDrive Navigation Systems uitgebreid. Volgens de voorwaarden van een nieuw wereldwijd contract voorziet NAVTEQ de navigatiespecialist uit Europa van kaarten, wereldwijde herkenningspunten in 3D en ook NAVTEQ Traffic(TM)-services in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Dit levert uitgebreide, samengevoegde verkeersinformatie in realtime vanaf verschillende bronnen alsmede zeer gedetailleerde commerciële en particuliere meetgegevens.

Het integratieproces waarmee wereldwijde kaarten van NAVTEQ en aanvullende inhoud en services worden geïntegreerd in NDrive-toepassingen, ging van start in april 2010.

De navigatiesoftware van NDrive wordt uitgevoerd op Android, OS4 van Apple, Bada, Symbian en meerdere Windows-platforms op honderden mobiele apparaten. CEO Luis Baptista-Coelho is ervan overtuigd dat "de kwaliteit van NAVTEQ®-gegevens ongeëvenaard is, evenals de visie op technologie en innovatie. De wereldwijde samenwerking met het bedrijf is voor ons bijzonder positief."

"Onze unieke wereldwijde specificatie sluit goed aan bij NDrive, dat actief is in meer dan vijftig landen overal in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, APAC en MEA en dat allerlei mobiele apparaten met de navigatiesoftware ondersteunt," voegt Serge Bussat toe, Vice President, NAVTEQ Consumer & Wireless Sales Europe. "We zijn erg enthousiast dat we onze relatie met dit innovatieve bedrijf nog verder hebben verbeterd dankzij een langdurige, wereldwijde overeenkomst."