Gemeente Lochem


Bushaltes lijn 54 beter toegankelijk

Om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren en om het beter toegankelijk te maken gaat de gemeente de bushaltes van lijn 54 aanpassen. Passagiers met een rollator, kinderwagen of rolstoel kunnen zo makkelijker in de bus stappen. De bushaltes krijgen een verhoogd perron waardoor de instap om de bus in te komen verkleind wordt. Bovendien bieden de verhoogde perrons meer veiligheid voor de wachtende reiziger in het buitengebied. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van subsidie van de provincie Gelderland.

In juni bent u al geïnformeerd over deze maatregelen en hebben de ontwerpen van de verschillende haltes ter inzage gelegen. Hierop zijn een aantal reacties gekomen die hebben geleid tot enkele aanpassingen. Hieronder leest u welke aanpassingen.

Halte Markeloseweg Laren
In het definitieve ontwerp stopt de bus op de rijbaan aan beide kanten van de weg. De afslagvakken op de Holterweg komen te vervallen, waardoor het kruispunt kleiner en overzichtelijker wordt. Bij de halte in de richting naar Holten komt een overdekte fietsenstalling, een bushokje en er komen 2 carpoolplaatsen bij. Dit jaar wordt de bushalte aangebracht en in 2011 wordt er asfaltonderhoud uitgevoerd op de Holterweg waarmee oa. rode fiets suggestiestroken worden aangebracht.

Halte Hogenkampsweg Almen
De halte Hogekampsweg wordt voorzien van een nieuw bushokje en aan de kant van het hotel wordt een bankje geplaatst voor de wachtende reiziger. De haltekommen die er nu zijn komen te vervallen. Er komt een verhoogd perron zodat reizigers die slecht ter been zijn of met een rolstoel of kinderwagen reizen eenvoudig de bus ik kunnen.

Halte van Wassenaerslaan Almen
Hier is gekozen om de busperrons dicht naast elkaar aan te brengen, zodat er nog maar één auto per keer doorheen kan. Hierdoor werkt de bushalte meteen als snelheidsremmer. Naast het aanbrengen van de verhoogde perrons wordt tussen de Ter Meulenstraat en de Laakweg het asfalt vervangen voor stenen. Op deze manier past de weg ook meer in het dorp. Het asfalt was dermate slecht dat het hoe dan ook vervangen moest worden.

Halte Groot Have Almen
Het aantal mensen die gebruik maken van deze halte is beperkt. Deze halte wordt niet aangepast omdat er onvoldoende ruimte is om toegankelijke perrons aan te leggen.

Halte de Ehze Almen
Bij deze komen twee verhoogde perrons en 2 fietsenklemmen.

Halte Vunderingweg
Hier worden twee eenvoudige perrons aangebracht die passen tussen de inritten.

Start werkzaamheden
Aannemerij Dusseldorp start 8 november met het uitvoeren van de werkzaamheden.

Alle werkzaamheden aan de bushaltes moeten voor het eind van het jaar gereed zijn. De direct aanwonenden van de haltes krijgen voor de werkzaamheden een briefje in de bus, over de start van de werkzaamheden en eventuele consequenties van de werkzaamheden.

Afsluiting Van Wassenaerslaan tussen 15 en 24 november Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer in principe gewoon doorgaan. Alleen voor de werkzaamheden aan de van Wassenaerslaan moet de Dorpsstraat circa anderhalve week worden afgesloten. Dit gebeurt van 15 t/m 24 november. De bus wordt dan omgeleid via de Whemerweg en de Laakweg. Landbouw verkeer moet dan via de Bakkersteeg.