Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ruurlo - Dodelijk verkeersongeval                         |

Een 84-jarige man uit Ruurlo is donderdag 28 oktober om het leven gekomen bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Hengeloseweg met de Zelhemseweg in Ruurlo. De man stak op zijn fiets de kruising over en kwam in aanrijding met een personenauto.


De hulpdiensten kregen omstreeks 18:15 uur de melding van het ongeval. De 84-jarige man had over het fietspad, parallel gelegen langs de rijbaan van de Hengeloseweg, gereden. Bij het oversteken van de Hengeloseweg, ter hoogte van de kruising met de Zelhemseweg, had hij geen voorrang verleend aan een personenauto, komende uit de richting van Zelhem. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de fietser ter plekke is overleden. De 27-jarige automobilist uit Borculo bleef ongedeerd. Hem is er slachtofferhulp aangeboden.
De verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse en is direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van de aanrijding.


2010159226

|     |Aalten - Jongens aangehouden voor vernieling van fiets    |

De politie heeft donderdag 28 oktober bij een onderzoek naar de vernieling van een fiets twee 16-jarige jongens uit Aalten aangehouden.


De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een aangifte van vernieling van een fiets op 5 oktober. De fiets stond geparkeerd bij een gymzaal aan de Dalweg in Aalten. Er was vuurwerk in de fietstassen tot ontploffing gebracht, wardoor de fiets schade opliep. Naar aanleiding van getuigenverklaringen kwam de politie de twee 16-jarige jongens op het spoor. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Zij zullen worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij hen een passende maatregel zal worden opgelegd. De schade dient darbij geregeld te worden met de gedupeerde.


2010150539

|     |Doetinchem - Aangehouden bij alcoholcontrole              |

De politie heeft donderdagavond 28 oktober op de Europaweg in Doetinchem een 31-jarige automobilist uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield 's avonds een alcoholcontrole op de rotonde Europaweg / Sicco Mansholtstraat in Doetinchem. Van 60 weggebruikers werd een blaastest afgenomen. Even voor middernacht wees een blaastest bij de 31-jarige automobilist uit dat hij onder invloed was van alcohol. Hierop is deze bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0,7 promille. Hij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.


2010159282

|     |Eibergen - Containers bij scholen vernield door brand     |

De politie is een onderzoek gestart naar de vernieling van diverse containers bij twee scholen aan de Ketterinksteeg in Eibergen op donderdagmiddag 28 oktober. De politie vermoedt dat baldadigheid van rondhangende jeugd de oorzaak is van de branden.


De politie en brandweer kregen omstreeks 17:00 uur de melding van de branden. Er bleken in totaal drie (vuilnis)containers op het terrein van een scholengemeenschap in brand te staan. Eén van de kunststof containers is volledig vernield door de brand, de ander raakte beschadigd. Van een metalen container ging de inhoud in vlammen op. De brandweer bluste de branden. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken door rondhangende jeugd. Zij is daarom op zoek naar getuigen. Zij kunnen hiervoor contact met de politie opnemen via 0900-8844.


2010159208 en 2010159211

|     |Oude IJsselstreek -  politiecontrole door motoragenten    |

Agenten op de motor hebben donderdag 28 oktober diverse verkeerscontroles gehouden in de gemeente Oude IJsselstreek. Hierbij werd van een 56-jarige automobilist uit de die gemeente het rijbewijs ingevorderd. Van deze bestuurder werd op de N317 een gecorrigeerde snelheid van 145 km/u gemeten, terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan.


De motoragenten controleerden voornamelijk op de zogeheten N-wegen, te weten de N 318 (Varsseveld en Aalten) en de N 317 (Ulft en Breedenbroek). Op deze laatste weg werd de bovengenoemde automobilist staande gehouden vanwege een veel te hoge snelheid. Zijn rijbewijs werd ter plekke ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen de man op.


Naast de snelheidovertreder kregen twee andere weggebruikers een boete voor het niet dragen van een helm van een bromfietser (1x) en het niet handsfree bellen (1x).


2010159230 en 2010159243


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --