Politie Noord- en Oost Gelderland


|Uddel - Vrouw aangehouden na verdachte situatie | |
In de nacht van donderdag op vrijdag 29 oktober heeft de politie een 33-jarige vrouw uit Soest aangehouden na een verdachte situatie bij een tuincentrum. Agenten troffen de vrouw aan in de buurt van het terrein nadat het inbraakalarm was afgegaan.


De politie ontving rond 04.50 uur een inbraakmelding bij een tuincentrum aan de Meervelderweg in Uddel. Toen de agenten ter plaatse een onderzoek instelden, zagen zij een vrouw in de buurt van het tuincentrum lopen. De vrouw had geen duidelijke verklaring voor haar aanwezigheid waarop zij werd aangehouden. Het alarm was vermoedelijk afgegaan doordat iemand op het afgesloten terrein van het tuincentrum is geweest. De vrouw is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt uit of de vrouw in verband gebracht kon worden met het incident.


2010159327
|     |Apeldoorn - Bestelauto gestolen bij bedrijf               |

Op donderdag 28 oktober is er een bestelauto gestolen aan de Minden in Apeldoorn. De auto is 's ochtends voor een bedrijfspand geparkeerd en bleek aan het eind van de middag gestolen te zijn.


De zwarte bestelauto van het merk Volkswagen, type Caddy, was voorzien van kenteken 90-BV-XB. De politie heeft de bestelauto als gestolen geregistreerd. De diefstal wordt onderzocht.


2010159200
|     |Apeldoorn - Voetganger aangereden na verkeersincident     |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 47-jarige Apeldoorner is aangereden door een automobilist. Het incident deed zich donderdagavond 28 oktober voor. De Apeldoorner raakte niet gewond.


Het voorval werd rond 22:00 uur bij de politie gemeld. De Apeldoorner was zijn honden aan het uitlaten en wilde ter hoogte van de Reeenlaan de Zwolseweg bij de verkeerslichten oversteken. Bij het oversteken, het licht was groen, ontstond er een verkeersconflict met een automobilist die kennelijk door rood reed. De automobilist zou de voetganger vervolgens hebben aangereden waardoor hij ten val kwam. De Apeldoorner raakte niet gewond. De automobilist is na het voorval doorgereden richting de Naald. De politie heeft het incident in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.


2010159275
|     |Apeldoorn - Jongen van mobieltje beroofd                  |

Een 16-jarige jongen uit Apeldoorn is donderdagavond 28 oktober van onder andere zijn mobieltje geroofd. De beroving vond plaats onder het viaduct aan de Arnhemseweg in Apeldoorn. De politie zoekt getuigen.


De politie ontving de melding rond 22:20 uur. De Apeldoorner fietste over de Arnhemseweg vlak voor de rotonde en kwam vanuit de richting Beekbergen. Toen hij onder het viaduct doorfietste, werd hij door twee onbekende jongens tegengehouden. Onder bedreiging van een steekvoorwerp moest hij onder andere zijn mobieltje afgeven. Het tweetal is vervolgens op een rood/witte scooter (speedfightmodel) richting Beekbergen gereden. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.


2010159278
|     |Apeldoorn - Grote verkeerscontrole                        |

Op donderdagavond 28 oktober heeft de politie samen met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de ANWB, de gemeente en de brandweer een grote verkeerscontrole gehouden in Apeldoorn Zuid. Twee automobilisten zijn aangehouden voor rijden onder invloed. 61 bestuurders kregen een bekeuring voor diverse overtredingen. Ruim 100 weggebruikers reden te hard.


Tussen 19:00 en 02:00 uur zijn er in de omgeving van Kayersdijk en de Laan van Malkenschoten diverse controles gehouden. Verkeer werd vanaf de Kayersdijk en de Laan van Malkenschoten naar de Nagelpoelweg geleid om daar gecontroleerd te worden. Bij deze controle moesten de bestuurders blazen en werd het voertuig gecontroleerd. Verlichting was hierbij een belangrijk controleonderdeel. De ANWB heeft ter plaatse zo'n twintig defecte lampen vervangen zodat de bestuurder weer veilig de weg op kon. Twee bestuurders bleken onder invloed van alcohol te zijn. Zij zijn aangehouden en bliezen 0.7 en 0.9 promille. De bestuurders kregen een bekeuring en rijverbod. 61 weggebruikers kregen een bekeuring voor diverse overtredingen zoals het niet dragen van de autogordel, defecte verlichting, gevaarlijk rijgedrag, onverzekerd rijden, het negeren van een stopteken en het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs. Vier fietsers zijn bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.


Snelheid

Op de Laan van Malkenschoten werden automobilisten op snelheid gecontroleerd. Op die weg is de maximum toegestane snelheid 50 kilometer per uur. Van de 549 passanten reden ruim 100 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 84 kilometer per uur. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.


2010159301


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --