Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 oktober 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Verkeerscontrole op de A1

Deurningen (gem. Dinkelland)

Op donderdag 28 oktober vond op de A1 een grote verkeerscontrole plaats. De controle is uitgevoerd door Politie Twente, de Koninklijke Marechaussee en het KLPD.

Het verkeer werd tussen 14.00 uur en 20.45 uur gecontroleerd op snelheid. Van de ruim 8000 passanten overtraden ruim 800 bestuurders de snelheidslimiet van 120 km per uur. De snelheden die werden gemeten liepen op tot 152 km/h.

Een Poolse vrachtwagenchauffeur kreeg een proces-verbaal voor het vervoeren van een te lange lading. De lading stak 2,75 meter achter uit zonder voorzien te zijn van een stootbalk en naar achter gebrachte verlichting. In overleg met het OM kon na het betalen van 800 euro de chauffeur zijn weg vervolgen. Deze transacties kunnen niet via het CJIB worden geïnd en moeten de buitenlandse chauffeurs de bekeuringen ter plaatse betalen. (2010097698)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 30-jarige automobiliste uit Nijverdal raakte donderdag 28 oktober gewond bij een aanrijding in Hengelo.

Donderdagavond 28 oktober omstreeks 20.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Hengelo. Een 35-jarige automobilist uit Goor stond links voorgesorteerd voor het verkeerslicht op de afrit van de A35/ Haaksbergerstraat. Vermoedelijk dacht de 35-jarige dat het groende verkeerslicht voor rechtsaf ook voor hem van toepassing was en reed door het rode verkeerslicht. Op de Haaksbergerstraat reed op dat moment een 30-jarige automobiliste uit Nijverdal, komende vanuit Beckum. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 30-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010097608)

Bij diverse verkeerscontroles in Goor zijn 22 processen-verbaal uitgeschreven

Hof van Twente

De politie heeft tijdens diverse verkeerscontroles in de Hof van Twente op donderdag 28 oktober 22 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Rijssenseweg in Markelo, de Molenstraat en Schoolstraat in Goor en de Rijssensestraat in Ambt Delden.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel, het negeren van een geslotenverklaring, een onverzekerde bromfiets en diverse andere overtredingen. Een automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij op de Rijssenseweg / Zomerweg de toegestane snelheid met meer dat 50 km/h heeft overschreden. (2010097619)

Snorfietser en passagier gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 17- en 18-jarige vrouw raakten donderdagavond 28 oktober gewond bij een aanrijding in Hengelo.

Donderdagavond 28 oktober omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Een 21-jarige automobilist uit Hengelo reed over de Oldenzaalsestraat. Ter hoogte van de Thiemsbrug sloeg de man rechtsaf. Hierbij zag hij een snorfietser en haar passagier over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De snorfietsster en haar passagier, een 17 en 18 jarige vrouw, raakten gewond en werden ter controle door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010097620)

Autocoureur veroorzaakt schade en gaat er van tussen, politie zoekt getuigen

Enschede

Donderdagmiddag 28 oktober omstreeks 14.00 uur reed een onbekende man met een rode BMW met hoge snelheid over de Marthalaan in Enschede. Mogelijk dat de man aan het straatracen was met een groene Mercedes. De coureur van de rode BMW verloor de controle over zijn voertuig waarna hij tegen twee geparkeerde auto's reed. Beide auto's raakten beschadigd. De bestuurder van de rode BMW ging er snel van door zonder zijn identiteit achter te laten.

De politie is opzoek naar de automobilist van de rode BMW met schade aan de linker zijde. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010097482)

Agressieve automobilist aangehouden voor bedreigen buschauffeur Enschede
Een 24-jarige automobilist uit Losser werd donderdag 28 oktober aangehouden, omdat hij een buschauffeur van Connexxion heeft bedreigd.

Donderdag 28 oktober omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding van een bedreiging tegen een buschauffeur van Connexxion. Een zeer verhitte 24-jarige automobilist reed over de Schipholtstraat in Glanerbrug. Tijdens het inhalen van een stilstaande vrachtwagen verleende de man geen voorrang aan een tegemoet komende buschauffeur. De verhitte automobilist stapte uit zijn auto en liep naar de bus. Daar dreigde de man tegen de 60-jarige buschauffeur geweld te gebruiken. De politie werd ingeschakeld en die kon de verhitte Lossernaar aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010097571)

Caissière overvallen, politie zoekt getuigen Enschede
Dinsdag 28 oktober heeft een onbekende man een supermarkt overvallen.

Omstreeks 17.30 uur kwam de onbekende man een supermarkt aan de Kuipersijk in Enschede. De caissière werd bedreigd en moest geld afgeven waarna de man de winkel weer verliet.

Het volgende signalement van de man is bekend: . Blanke man
. Tussen de 1.90 meter en 2.00 meter groot . Ongeveer 30-35 jaar oud
. Grijze jas voorzien van stiksels en opvallende zakken . Bordeauxrode capuchon over zijn hoofd . Lichtvale blauwe spijkerbroek . Roze sjaal voor de mond
. Ovaal/rond brilletje

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de overval of herkennen de man aan het opgegeven signalement. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010087614)

Dorstige winkelboef aangehouden Enschede
Een 38-jarige man uit Enschede werd donderdag 28 oktober aangehouden, omdat hij diverse goederen had gestolen.

Donderdagmiddag 28 oktober omstreeks 13.30 uur zag een oplettende medewerker van een supermarkt aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede een onbekende man blikken bier stelen. De man werd aangehouden en direct aan de politie overgedragen. Tijdens het wachten op de politie dronk de man snel een blik bier leeg. De man, een 38-jarige Enschedeër, blijkt een veelpleger te zijn. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010097451)

Automobilist gewond bij aanrijding met landbouwvoertuig Enschede
Een 51-jarige automobilist uit Enschede raakte donderdag 28 oktober licht gewond bij een aanrijding met een landbouwvoertuig.

Donderdag 28 oktober omstreeks 18.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Windmolenweg in Enschede. Een 51-jarige automobilist uit Enschede reed over de Windmolenweg. Doordat de automobilist naar links trok reed deze tegen een al daar rijdende landbouwvoertuig, bestuurd door een 20-jarige Enschedeër. Door de aanrijding was de linkerzijde van de auto opengescheurd en raakte de bestuurder licht gewond. De 51-jarige automobilist is met lichte verwonding door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. In het ziekenhuis is door een arts een bloedproef afgenomen omdat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. (2010097589)

Resultaten controledag

Oldenzaal

Op donderdag 28 oktober vond in Oldenzaal een controledag plaats. De ochtendcontrole is uitgevoerd door Politie Twente. In de middag werd het controleteam uitgebreid met medewerkers van het GVO (Gebiedsgebonden Verkeersondersteuning), de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en Stadstoezicht.

Doel van deze actie is de veiligheid in het verkeer en de wijk te vergroten. Daarvoor werden de jeugd en winkelcentra gecontroleerd en werd gericht gecontroleerd op milieu-overtredingen en overtredingen bij het uitlaten van honden. Daarnaast werd gekeken of voertuigen of hun bestuurders op enige wijze gesignaleerd staan.

Al deze controles werden tussen 06.30 uur en omstreeks 20.30 uur op diverse locaties in Oldenzaal uitgevoerd aan de hand van de klachten van de wijkbewoners en eigen ervaringen van de politie.

In het kader van verkeerscontroles werden in totaal 40 processen-verbaal uitgeschreven voor de meest uiteenlopende zaken, waaronder het voeren van de verkeerde of een defecte verlichting, foutief of geen gebruik maken van de autogordel, los liggende lading, rijden zonder verzekering en het rijden zonder (geldig) rijbewijs.

Opvallend is het aantal processen-verbaal dat het VHT (Verkeers Handhavings Team) heeft opgemaakt bij het controlepunt op de Schipleidelaan. Het verkeer werd de hele dag gecontroleerd op snelheid. 86 bestuurders van de ruim 1500 passanten werden bekeurd voor het overtreden van de snelheidslimiet van 50 km per uur. De snelheden die werden gemeten liepen op tot 82 kilometer per uur. Op de Essenlaan reden 180 van de bijna 1400 automobilisten te snel. Hier was de hoogst gemeten snelheid 90 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

De Belastingdienst heeft 's middags 20 mensen staande gehouden. Van 3 bestuurders werd de auto in beslag genomen en 5 personen betaalden hun uitstaande schuld bij de Belastingdienst ter plaatse. Het gaat hierbij om een totaalbedrag van ongeveer E 110400,-. Hiervan is ruim E 1.000 ter plaatse geïnd. (2010095744)

---- --