Ingezonden persbericht


Winstsprong voor Software AG in derde kwartaal 2010


* Nettowinst stijgt met 20 procent naar 45,6 miljoen euro
* Omzet groeit met 29 procent naar 275,3 miljoen euro
* Groei vooral in servicesactiviteiten
* Succesvolle integratie met IDS Scheer zorgt voor meer winst
* Vooruitzichten voor boekjaar 2010 flink naar boven bijgesteld

Den Haag, 29 oktober 2010

Software AG rapporteert over het derde kwartaal van 2010 een aanzienlijke omzetgroei in al zijn bedrijfsonderdelen. De totale omzet steeg met 29 procent naar 275,3 miljoen euro ten opzichte van 213,6 miljoen euro in dezelfde periode van 2009. Vooral de servicesactiviteiten groeiden snel. IDS Scheer werd succesvol geïntegreerd en zorgde voor omzetgroei in producten en diensten.

Software AG heeft de vooruitzichten voor fiscaal 2010 naar boven bijgesteld. Het verwacht groeicijfers te realiseren tussen de 18 en 20 procent. Het bedrijf ging eerder uit van een groei tussen de 10 en 12 procent.

Hier leest u het volledige Engelstalige persbericht en hier kunt u het interview bekijken met Karl-Hein Streibich, CEO Software AG en CNBC.

Over IDS Scheer
IDS Scheer â¤* onderdeel van de Software AG Groep - is een toonaangevende leverancier van Business Process Management-software, -oplossingen en -services voor bedrijven en overheidsinstellingen. Met het ARIS Platform for Process Excellence biedt het bedrijf een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle met betrekking tot bedrijfsprocessen. Hierdoor verbeteren bedrijven hun prestaties continu. De consultants van IDS Scheer maken gebruik van de ARIS Value Engineering-benadering (AVE). Daarmee dichten ze de kloof tussen bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en procescontrole.

Over Software AG
Software AG loopt wereldwijd voorop in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief op het gebied van innovatie en ontwikkelde onder meer de eerste snelle transactionele database Adabas, het eerste platform voor procesanalyse ARIS en het eerste B2B-server- en SOA-integratieplatform webMethods. Het bedrijf is uniek in het leveren van complete en gebruiksvriendelijke Business Process Management-oplossingen (BPM) met de laagste Total-Cost-of-Ownership. De toonaangevende merken ARIS, webMethods, Adabas, Natural en IDS Scheer Consulting staan voor een uniek portfolio: processtrategie, -ontwerp, -integratie en -controle; SOA-integratie en datamanagement; procesgedreven SAP-implementatie en strategische procesconsulting en diensten. Software AG boekte in 2009 een omzet van 847 miljoen euro (IFRS, nog niet gecontroleerd) en telt meer dan 6.000 medewerkers. Zij bedienen wereldwijd meer dan 10.000 bedrijven en overheidsinstellingen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).