Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, vrijdag 29 oktober 2010


- Persbericht -

'Culturele weerbaarheid in een à la carte-samenleving' Derde Bart Tromp-lezing door Ronald Plasterk

Wat is de rol van sociaal-democratische cultuurpolitiek in de samenleving van nu? Is er een weg tussen het klassieke paternalisme van de SDAP en het cultuurrelativisme, ontstaan in de sixties? En wat is de rol van de staat daarbij? Cultuurpolitiek was een thema dat Bart Tromp (1944-2007) na aan het hart lag. In de derde Bart Tromp-lezing zal voormalig cultuurminister Ronald Plasterk, in de Rode Hoed, zijn voetspoor volgen en zich over bovenstaande vragen buigen.

De Bart Tromp-lezing werd in 2008 in het leven geroepen door de Stichting Bart Tromp en het Nederlands Gesprek Centrum, ter nagedachtenis van deze grote, dwarse denker.

Organisatie: Nederlands Gesprek Centrum in samenwerking met de Bart Tromp Stichting, ISVW en de Rode Hoed. Aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur. Kaarten ¤ 10,- / ¤ 7,- voor studenten; Online via www.isvw.nl of telefonisch via 033-4650700. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 6385606.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht-