Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 29 oktober 2010

Kunstenares Renée Reijnders te gast bij Amadeus Lyceum Leerlingen leren een mascotte maken

Een bijzonder educatief project is van start gegaan: kunstenares en ontwerpster Renée Reijnders is te gast als artist in residence op het Amadeus Lyceum in Vleuterweide. Op uitnodiging van Kunstuitleen Utrecht werkt Renée Reijnders hier zes weken lang met leerlingen uit leerjaar 1 en 2. Zij zal hen leren een mascotte te maken.

Renée Reijnders is kunstenaar, illustrator en vormgever (www.reneereijnders.nl). Ze maakt beelden voor openbare ruimtes in zowel binnen- als buitenland en werkt hierbij regelmatig samen met kinderen en jongeren. Renée vindt dat kunst mooi moet zijn en gebruikt mag worden. Humor is een belangrijk element in haar werk. Haar objecten hebben meestal de vorm van een dier of een karakter. Deze uitgangspunten vormden voor Renée de aanleiding om met de leerlingen mascottes voor de school te gaan maken. Na verschillende opdrachten waarin zij kennis maken met diverse soorten mascottes, hun betekenis en waar ze aan moeten voldoen, ontwerpen de leerlingen zelf een mascotte voor de school en voeren deze uit in klei. Na een droogtijd van enkele weken worden de objecten afgebakken en begin 2011 gepresenteerd middels een tentoonstelling bij Kunstuitleen Utrecht. Deze artist in residence is mede mogelijk gemaakt door de projectsubsidie creatieve partnerschappen van de Gemeente Utrecht.

Het Amadeus Lyceum biedt cultuurgebaseerd onderwijs aan 1700 leerlingen van het voortgezet onderwijs. Kunst en cultuur vormen op het Amadeus Lyceum het voertuig voor het leren en zijn in het onderwijs nadrukkelijk aanwezig. Zij biedt haar leerlingen onderwijs in dans, drama, beeldende vorming, audiovisuele vormgeving en muziek. Er bestaat een bijzondere samenwerking met Kunstuitleen Utrecht waarbij de kunstuitleen een bijdrage levert aan de ontwikkeling van het onderwijs op het gebied van beeldende kunst. Voor meer informatie www.amadeuslyceum.nl. -----------------------------------