Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders Nagekomen collegebericht

Nieuwbouwplan Leger des Heils vastgesteld
Het nieuwbouwplan van het Leger des Heils voor de Oudwijkerveldstraat 120-124 is goedgekeurd door het college van b en w. De bestemmingsplanprocedure om de nieuwbouw mogelijk te maken, kan nu gestart worden. Het aangepaste plan is de afgelopen tijd uitvoerig besproken met omwonenden, naar aanleiding van bezwaren op een eerder nieuwbouwplan van het Leger des Heils. Omwonenden hadden als reactie een alternatief plan opgesteld. Niet alles daarvan kon worden overgenomen, maar het plan is naar aanleiding hiervan wel flink aangepast. Het aangepaste plan wordt voorgelegd aan de commissie Stad en Ruimte.

Het nieuwe plan gaat uit van een hoofdgebouw met twee bouwlagen en een kap aan de Oudwijkerveldstraat, vergelijkbaar met het alternatieve plan van omwonenden. De bebouwing op het binnenterrein is kleiner in omtrek en bestaat uit twee bouwlagen met daaromheen een tuin. Het dakterras komt ook in het nieuwe plan van het Leger des Heils niet terug. Een aantal belangrijke bezwaren uit de buurt tegen het oorspronkelijke plan is hiermee weggenomen.

De werkgroep van omwonenden heeft in een reactie op het nieuwe plan aangegeven dat er nog wel bezwaren zijn tegen de hoogte van de bebouwing op het binnenterrein. De werkgroep heeft voorgesteld om het aantal plaatsen te verminderen of de kamers te verkleinen. Het college heeft dit voorstel afgewogen maar niet overgenomen omdat er grote behoefte is aan opvang en de kwaliteit hiervan mag niet in het geding komen.