Gemeente Haarlem

29 oktober 2010


SOS International coördineert weghalen auto's 'de Appelaar'

Alarmcentrale SOS International coördineert het wegslepen van de auto's uit parkeergarage de Appelaar in Haarlem. Ook is de Alarmcentrale verantwoordelijk voor het opnemen van de schade en regelen zij de toegang tot de auto's. Eigenaren van auto's die in de parkeergarage de Appelaar staan, worden hierover vrijdagmiddag 29 oktober persoonlijk door de gemeente Haarlem geïnformeerd. Het weghalen van de auto's uit de garage zal op zijn vroegst maandag 1 november plaatsvinden.


Informatie via Alarmcentrale SOS International

Voor de afhandeling van verzekeringskwesties en voor vragen over het tijdstip waarop de auto's worden weggehaald kunnen gedupeerde auto-eigenaren vanaf vrijdag 29 oktober 2010 contact opnemen met:


Alarmcentrale SOS International telefoonnummer: 020 - 6515818

Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Voor andere vragen die verband houden met de brand dan kunt u bellen naar 023 - 511 5566 of www.haarlem.nl raadplegen.


Stand van zaken

Na afronding van het forensisch onderzoek door de politie (onder leiding van het Openbaar Ministerie) wordt er een contra-expertise uitgevoerd op het bouw- en betonwerk. Vervolgens maken schade-experts een eerste inschatting van de schade in de parkeergarage. Als dit is afgerond, wordt er gestart met het leeghalen van de parkeergarage.

Het wegslepen door SOS International kan pas starten als het technisch onderzoek is afgerond en de schade-experts een eerste inschatting van de schade hebben gemaakt in de parkeergarage. De plek van de brand in de parkeergarage wordt op dit moment nog beschouwd als een 'plaats delict'.


Toegang tot persoonlijke bezittingen

De parkeergarage is tot nader order niet toegankelijk, waardoor auto-eigenaren nog niet bij hun auto en persoonlijke bezittingen kunnen komen.

Achtergrond brand parkeergarage de Appelaar
Op dinsdagavond 26 oktober is in de parkeergarage de Appelaar aan de Grote Markt in Haarlem een grote brand ontstaan. Er is woensdagochtend 27 oktober om half 3 brand meester gegeven. De brand op de tweede parkeerlaag is vermoedelijk ontstaan door een technisch mankement in een auto, maar de specifieke oorzaak wordt nog onderzocht. De gebouwen rondom de parkeergarage zijn sinds woensdagochtend weer vrijgegeven. De zittingen van de rechtbank vinden tot nader order plaats op een andere locatie.

Informatienummers publiek

Het publieksnummer van de gemeente Haarlem (ma. t/m vr. 8.30 - 17.30 uur en do. tot 20.00 uur): 023 - 511 5566

- Auto-eigenaren kunnen voor meer informatie over de vervolgprocedure en het weghalen van de auto's contact opnemen met SOS International:
020 - 651 58 18;
- Informatie over de zittingen van de rechtbank: 023 - 888 40 20 of via www.rechtspraak.nl.