Ingezonden persbericht


Persbericht Het blauwe boekje
stijlgids voor manieren, eten, drinken en kleding WEG MET DE HUFTERIGHEID! Auteurs van Het Blauwe Boekje trekken ten strijde tegen de ongemanierdheid en hufterigheid Amsterdam, 30 ktober 2010 ­ Vanaf vandaag ligt de vierde, geheel herziene editie van Het Blauwe Boekje in alle Belgische en Nederlandse boekhandels. Daarbij kan de auteurs, Stefan de Vries en Roel Wolbrink, een zeker doorzettingsvermogen niet ontzegd worden. Al meer dan een decennium trekken zij ten strijde tegen de ongemanierdheid, onwetendheid en hufterigheid in Nederland. Strijd voor de welgemanierdheid De Nederlander staat tot ver buiten de landsgrenzen bekend om zijn lompheid en ongemanierdheid. Met als excuus dat hij zo lekker gewoon is gebleven. Van vragen over iemands financiële- danwel liefdesleven, capriolen aan de dis of textiele uitglijers: De Vries en Wolbrink hebben velen faux pas voorbij zien komen. fact sheet Het Blauwe Boekje, stijlgids voor 2011 auteurs Stefan de Vries & Roel Wolbrink Omslagontwerp Studio Jan de Boer Pictogrammen Raoul Deleo formaat 13,5 x 20 cm (BxL), 380 pagina's 80 grams papier. Gebonden met kaft van 260 grams voorzien van 2 flappen in 3 kleuren. Binnenwerk met twee kleuren voorzien van illustraties en icoontjes. adviesprijs 22,50 euro ISBN 978-90-808880-8-1 adviesprijs e-boek 11,25 euro ISBN e-Boek 978-90-808880-5-0 NUR 440 & 451; Dewey 390

Nieuwe editie Met de vierde, geheel herziene editie van Het Blauwe Boekje, proberen De Vries en Wolbrink de Nederlander goede manieren bij te brengen. Deze nieuwe uitgave ­ van de eerste drie edities werden reeds 50.000 exemplaren verkocht ­ bevat een groot aantal nieuwe onderwerpen en inzichten. Praktisch Vanzelfsprekend blijft de vraag: hebben etiquette nog enige relevantie? Uitgaande van de onderstaande prangende kwesties die de komende maanden vele huishoudens zullen beheersen, naar mening van de auteurs zeker: · · · · · · · Wat is de achtergrond van Sinterklaas en hoe met de Goedheiligman om te gaan na alle schandalen binnen de Katholieke kerk? Waarom zou Marianne Thieme deze Kerst wild op haar bord moeten hebben? Hoe reageer je op een onbeschofte behandeling door een medewerker van een call center? Wat trekken we aan met kerst/eindejaarsborrels/afscheidsetentjes? Zoenen we collega's nou wel of niet met nieuwjaar? Twittiquette in meer dan 140 tekens Hoe win je een debat van M ark Rutte en Femke Halsema?

Het Blauwe Boekje heeft het antwoord op deze en andere essentiële vragen. Naast honderden praktische lemma's onder meer een lexicon van kleding- en stoffen, een kook- en wijnlexicon en een hoofdstuk over titulatuur. Het is hiermee een uitermate hanteerbare en bovendien vermakelijke gids waarmee de lezer weet hoe zich aan de etiquette te houden, en vanzelfsprekend deze daar waar nodig te doorbreken.