Ingezonden persbericht


Veel regen tijdens eerste trainingsdag Estoril Portugal

De eerste dag van de Bwin Grande Premio de Portugal stond vooral in het teken van regen, veel regen. Ondanks de natte weersomstandigheden kwam Randy Krummenacher in de gecombineerde vrije training tot een vierde tijd en teamgenoot Luis Salom tot een zesde positie.

We naderen het einde van het seizoen met nog twee races op het programma. Dit weekend wordt de voorlaatste race verreden op het Portugese circuit van Estoril en volgend weekend zal de laatste race plaatsvinden op het Spaanse Valencia circuit. Deze laatste twee races heeft de organisatie besloten om twee vrije trainingen op de vrijdag te rijden waarvan de eerste sessie in de ochtend en de tweede sessie in de middag. In beide sessies krijgen de rijders 40 minuten de tijd om hun snelste ronde te rijden.

In de eerste vrije training begon het langzaamaan te druppelen. Na 20 minuten kwam de regen met bakken naar beneden en konden de gezette rondetijden niet meer verbeterd worden. Zowel Randy Krummenacher en Luis Salom reden hun snelste tijd in de eerste twintig minuten en kwamen tot een respectievelijke vierde en zesde positie. Luis Salom kwam zelfs nog even ten val in de laatste minuten van de sessie maar bleef ongedeerd.

In de tweede vrije training regende het nog steeds en de baan stond vol met plassen. De tijden van de ochtendsessie konden door de vele plassen niet verbeterd worden. In deze sessie kwam Randy Krummenacher ten val maar kon, na een bezoek aan de pitbox, zijn sessie vervolgen. Randy Krummenacher reed in deze sessie de vijftiende tijd en de Spanjaard Luis Salom de elfde tijd.

Randy Krummenacher (4e, 2:05.451):

"Vandaag kwam er erg veel regen naar beneden. In de twee sessies hebben we in totaal niet veel ronden gereden. In de eerste sessie kon ik een goede tijd rijden toen het nog normaal regende maar na een minuut of 20 kwam de regen met bakken naar beneden! Vanmiddag regende het nog steeds hevig en was het niet mogelijk de tijd van de ochtendsessie te verbeteren. Helaas kwam ik zelfs nog even ten val door aquaplaning in de middag maar gelukkig liep ik geen blessures op en viel de schade mee. Ik kon zelfs de sessie uitrijden maar strandde op de vijftiende plaats. De verwachting is dat het morgen wederom een natte dag wordt. Ik hoop alleen dat de regen dan niet zo heftig zal zijn als vandaag."

Luis Salom (6e, 2:06.042):

"Vanmiddag had ik totaal geen gevoel op de natte baan. Na mijn crash in de ochtend reed ik te gespannen rond. Ik was vanochtend ineens de controle kwijt en ik weet nog steeds niet waarom ik onderuit ging. Deze gedachte bleef in mijn hoofd spelen en dat bevorderde niet mijn rondetijden in de middag! Morgen is er een nieuwe dag en kan het allemaal weer anders zijn. Waarschijnlijk krijgen we wederom een regenachtige dag waarvan we gewoon het beste van gaan maken."

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com