Ingezonden persbericht


BioMCN 350Z op Bio-methanol uitgenodigd als Europese afvaardiging voor de Ken Block Invitational in USA.

In juni kondigde Ken Block aan een event te organiseren dat de lancering van Gymkhana als sport in de Verenigde Staten zou zijn; de Ken Block Invitational op 3 en 4 december. Concept; op uitnodiging van Mr Block himself strijden rijders in de Toyota Speedway in Los Angeles tegen elkaar, de klok en de gunst van het publiek.

Ken Block is de grote man achter het concept Gymkhana dat hij m.n. online bekend maakte. In 3 delen produceerde Ken Block viral Gymkhana films die al meer dan 70 miljoen kijkers wereldwijd trokken op Youtube en groeide hij uit tot wellicht de populairste coureur ter wereld op dit moment.(Check voor een indruk; http://www.youtube.com/watch?v=4TshFWSsrn8). Ken Block is naast voorvechter van Gymkhana ook eigenaar van het schoenenmerk DC Shoes en sinds 2010 WRC coureur bij Ford.

Na bekendmaking van het event nam Stichting GUTTS contact op met de organisatie en bepleitte de deelname van de BioMCN Nissan 350Z op bio-methanol. Na een paar spannende weken kwam de mededeling van Ken Block en zijn mensen; "We would be very proud to have you as our guests and participate in the Ken Block Invitational". De organisatie vond het unieke 'groene' concept, de uitstekende prestaties en de coureur een schitterende aanvulling op het affiche. Ken, die zijn tweede Gymkhana auto al op alternatieve brandstof zette, is altijd al gecharmeerd geweest van het gebruik van alternatieve brandstof en was dan ook snel overtuigd.

GUTTS, BioMCN en Bas Koeten Racing staken snel de koppen bij elkaar om het benodigde budget bij elkaar te krijgen. Partners werden gevonden in JPB Logistics die het transport van de auto voor hun rekening nemen. JPB Logistics uit Farmsum is de vaste transporteur van BioMCN en verzorgde in 2010 de transporten van de M85 tankinstallatie voor de 350Z Challenge tijdens alle rally's. Zij zorgen voor een snel en veilig transport naar LA.

Ook mooi is de betrokkenheid van het American Methanol Institute, de belangenbehartiger van de Methanol industrie in de Verenigde Staten. Zij zien in Bio-methanol de toekomst van methanol als grondstof en brandstof en steunen dit initiatief van harte.

BioMCN groeit snel en ook de amerikaanse markt voor Bio-methanol is aantrekkelijk. In de VS zijn rijkere en bredere initiatieven voor het gebruik van methanol als grond- en brandstof. Het is dan ook van belang om het amerikaanse publiek en bedrijfsleven te wijzen op de voordelen van Bio-methanol.

Natural Driftking en J-WRC rijder Kevin Abbring is coureur van dienst en mag het opnemen tegen Ken Block zelf, maar ook beruchte drifters als Tanner Faust en Vaughn Gittin Jr. op het uitdagende parcours. De banden die Hankook belangeloos levert zullen het misbruik wel aankunnen.

Alle betrokkenen zijn zeer enthousiast om te demonstreren dat bio-methanol ook in de Gymkhana arena meeknalt! Binnenkort meer informatie.