Oranjewoud



-PERSBERICHT-

Oranjewoud N.V. neemt Strukton Groep N.V. over

Gouda, 29 oktober 2010 - Tijdens de buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Oranjewoud N.V. hebben de aandeelhouders goedkeuring verleend aan het directiebesluit tot de overname van Strukton Groep N.V. en de benoeming van een Raad van Commissarissen.

Op 23 juli 2010 bereikten de NS Groep N.V. ('NS') en Oranjewoud N.V. overeenstemming over de overname van 100 procent van de aandelen van Strukton Groep N.V. ('Strukton') door Oranjewoud N.V. De overname is goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en buitenlandse mededingingsautoriteiten. De aandeelhouders van Oranjewoud N.V. hebben vandaag ingestemd met de overname van Strukton Groep N.V. De closing heeft direct daarop plaatsgevonden. Dankzij de overname van Strukton Groep N.V. verbreedt en versterkt Oranjewoud N.V. haar positie in de infrastructuurmarkt aanzienlijk, wat haar in staat stelt in deze markt te profiteren van een toenemende vraag naar een breder dienstenpakket en multidisciplinaire, geïntegreerde oplossingen.

Belangrijkste elementen van de transactie

- Oranjewoud N.V. heeft 100 procent van de aandelen van Strukton Groep N.V. overgenomen van NS Groep N.V. voor een bedrag van EUR 168,1 miljoen.
- De huidige activiteiten van Oranjewoud N.V. en de huidige werkmaatschappijen van Strukton worden niet geïntegreerd, maar functioneren als twee zelfstandige groepen binnen de holding Oranjewoud N.V. Hiermee is de zelfstandigheid van beide ondernemingen gewaarborgd.

- Oranjewoud N.V. financiert de transactie middels een combinatie van eigen middelen, het aantrekken van schuld en een aandelenemissie van EUR 80 miljoen.

- Oranjewoud heeft haar corporate governance versterkt en haar aandeelhoudersbasis verbreed. Tijdens de buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Oranjewoud N.V. is de heer P.G. Pijper benoemd tot lid van de directie. Tevens is een Raad van Commissarissen ingesteld, die bestaat uit de heren H.G.B. Spenkelink, J.P.F. van Zeeland en W.G.B. te Kamp.

Financiering van de transactie
De transactie wordt gefinancierd uit beschikbare liquide middelen, door het aantrekken van schuld en door het aantrekken van additioneel eigen vermogen middels een aandelenemissie van EUR 80 miljoen.

Schuldfinanciering
Oranjewoud N.V. is met haar banken (Rabobank en NIBC) en haar grootaandeelhouder Centric - de financiële holding die belangen houdt in Oranjewoud N.V. en de IT-bedrijven van Centric - een schuldfinanciering overeengekomen die de huidige schuldfinanciering van zowel Oranjewoud N.V. als Strukton integraal vervangt. Deze nieuwe schuldfinanciering bestaat uit de volgende componenten:
- EUR 30 miljoen achtergestelde lening verstrekt door Centric
- EUR 112 miljoen langlopende leningen verstrekt door Rabobank en NIBC
- EUR 50 miljoen werkkapitaal faciliteit verstrekt door Rabobank en NIBC
- EUR 40 miljoen equity bridge verstrekt door Rabobank en NIBC In aanvulling hierop voorziet Rabobank in een bankgarantie faciliteit ten behoeve van de reguliere activiteiten van Strukton.

Aandelenemissie
Van de aandelenemissie van EUR 80 miljoen is inmiddels EUR 25 miljoen onderhands geplaatst bij Project Holland Deelnemingen B.V. ('Project Holland Fonds') tegen een koers van EUR 4,50 per aandeel.
Uit de opbrengst van de voorgenomen aandelenemissie van EUR 55 miljoen wordt EUR 40 miljoen aangewend voor de aflossing van de equity bridge. Deze emissie is volledig volume underwritten door Rabobank, Project Holland Fonds en de grootaandeelhouder.