Politie Groningen

Politie onderzoekt val van baby

SAPPEMEER, 29-10-2010 o De politie onderzoekt de val van een baby uit een raam van een woning aan de Noorderstraat in Sappemeer. Vrijdagmiddag kreeg de politie de melding dat het meisje vanuit een raam van een dakkapel op de eerste verdieping op straat was gevallen. Bij aankomst van de politie is de moeder (31) van het kind aangehouden. Vermoedelijk heeft zij het kind losgelaten vanuit het dakraam. De baby is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Wat er precies in en nabij de woning is gebeurd moet blijken uit verklaringen van de moeder, familieleden en van getuigen. Direct na de hulpverlening, gingen agenten met diverse omstanders in gesprek. Mogelijk dat zij iets hadden gezien of gehoord. Van getuigen is een verklaring afgenomen op het politiebureau. De technische recherche heeft in de woning en op straat onderzoek gedaan.

Mensen uit de buurt zijn erg aangedaan door het voorval. In overleg met de politie en de burgemeester zijn diverse omstanders gewezen op slachtofferhulp. Burgemeester Van Mastrigt gaf aan mee te leven met iedereen die bij het incident betrokken is.