Nederlandse Tafeltennisbond


Nederlandse heren plaatsen zich voor knock-out fase WK-enkelspel

29-10-2010

Tonnie Heijnen, Gerben Last en Ronald Vijverberg hebben een uitstekende WK-dag achter de rug. In het heren enkelspel (klasse 9) bereikten alledrie de Nederlanders knap de laatste zestien van de wereldkampioenschappen. Last werd groepswinnaar en is daardoor in het Zuid-Koreaanse Gwangju al zeker van de kwartfinales.
Last had de niet makkelijke opdracht om het net als in het open toernooi tegen de Zweed Linus Karlsson op te nemen. De Nederlander was goed op dreef, maar moest toch twee games aan de Zweed afstaan. In de beslissende vijfde set stond een ontketende Last achter de tafel die met 11-4 de winst binnenhaalde.

In de tweede poulewedstrijd moest Gerben Last het tegen de linkshandige Koh Zhi-Liang uit Maleisië opnemen. De als achtste geplaatste Maleisiër kwam nooit in de wedstrijd. Last, zelf vierde geplaatst, speelde direct de eerste aanval waarop Koh het antwoord schuldig moest blijven. Last won simpel met 3-0 en gaat als groepswinnaar direct door naar de kwartfinale.

Tonnie Heijen speelde zijn eerste wedstrijd tegen Andreas Auli uit Noorwegen. De Noor pakte met aanvallend spel de eerste twee games eenvoudig. In de derde serveerde Heijnen sterk waarop Auli niet het juiste antwoord kon vinden. De Nederlander herpakte zich volledig en won de derde en vierde game overtuigend.

In de vijfde game kwam Heijnen met 10-7 voor, maar de Noor knokte zich terug tot 10-10. Op karakter haalde Tonnie Heijnen de laatste twee punten binnen en speelt morgen in de achtste finales. Daarin staat ook Ronald Vijverberg die na een thriller verrrassend wist te winnen (3-1) van de Rus Joeri Nozdrunov, de nummer twee van de plaatsingslijst.

Met pech ging de eerste set met 16-14 verloren, daarna driemaal winst in de verleniging (15-13, 12-10 en 12-10) voor Vijverberg. De Nederlander verloor weliswaar daarna zijn tweede poulewedstrijd van Thomas Bouvais (1-3), maar omdat de Fransman hiervoor al had gewonnen van Nozdrunov plaatste Vijverberg zich ook voor de tussenronde.

NTT/HH/JL