Showoffice Breukelen opent met helikopterlanding op het dak

29/10/2010 21:47

Rijn en Vecht Ontwikkeling BV

BREUKELEN, 20101029 --

Helaas was er nu eens geen file op de A2 maar het enthousiasme onder het honderdkoppige publiek was er niet minder om. Vanavond is om 18:00 uur het nieuwe ShowOffice A2 officieel geopend met de helicopterlanding van architect ir. Gert Jan de Jong op het dak van het door hemzelf ontworpen gebouw, gelegen op het prestigieuze bedrijventerrein bij Breukelen tussen de A2 en het spoor Amsterdam - Utrecht.

De feestelijke opening van ShowOffice Breukelen is de kroon op het werk van Maarten Rövekamp van Rijn en Vecht Ontwikkeling en tevens het sluitstuk van het bedrijvenpark Breukelerwaard dat tot nu toe vooral in het oog liep door de opvallende bouwsels van Lexus, Jaguar, Branding, Xerox en Kipling. ShowOffice A2 past goed in dit rijtje qua prestige maar is qua prijsstelling opvallend bescheiden.

Architect Gert Jan de Jong is trots op zijn kantoorgebouw met helihaven, het eerste in een reeks. Het tweede wordt reeds in Waardenburg gebouwd. "Zolang files blijven bestaan is dit de toekomst in kantorenbouw. Vanaf Breukelen naar vliegveld Hilversum is 50 minuten met de auto. De terugweg met de helicopter was 10 minuten. Natuurlijk, de kosten voor het milieu zijn ook vijf keer zo hoog." Cor Bol van Rijn en Vecht Ontwikkeling maakt wel een kanttekening. "Bouwtechnisch is er geen probleem maar het verkrijgen van de nodige vergunningen gaat nog veel te moeizaam en vooralsnog moet elke helikoptervlucht 48 uur vantevoren bij de rijksluchtvaartdienst worden aangemeld."

ShowOffice A2 is ontworpen als een toplocatie voor mkb-bedrijven die een representatieve uitstraling nodig hebben. De Jong vindt dat deze opzet goed is geslaagd. Er zijn nog slechts 2 kantoorappartementen vrij, de overige worden in beslag genomen door makelaar in bedrijfshuisvesting De Loor, door tv mode personality Dyanne Beekman, beeld en multimedia-ontwikkelaar Bright Side of Life, Huisman Traject voor grondwaterbeheer, Q-Tips adviesbureau voor projectmanagement, multidisciplinair informatietechnologiebedrijf Innervate, Merlin voor geldmachinetechnologie, SqEME innovator van procesmanagement, air cargo manager en recruiter Fr8 en Rijn en Vecht Ontwikkeling zelf. "Allemaal bedrijven die excelleren in hun eigen markt en voorop lopen met nieuwe ontwikkelingen", aldus De Jong.

Rijn en Vecht Ontwikkeling is specialist in kwalitatief hoogwaardige utiliteitsbouw en koos op deze plek voor een architectonisch hoogstaand ontwerp. De ligging nabij station Breukelen, de A2 en het in Chinese stijl opgetrokken Van der Valk Hotel hebben de Breukelerwaard zeer gewild gemaakt als alternatief voor een bedrijfsvestiging in Amsterdam. Aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich een entree, uitgevoerd in glas waarachter een indrukwekkend atrium met centrale receptie schuil gaat. Ook bevinden zich hier de lift en trappen naar de verdiepingen en souterrain. De ruimten zijn standaard voorzien van individuele airconditioning, centrale verwarming, eigen meterkast, dubbele toiletgroep en een pantry. Door de hoogwaardige oplevering en eigen nutsvoorzieningen zijn de servicekosten beperkt tot een minimaal niveau en kan de indeling en inrichting exact worden afgestemd op de wensen van de gebruiker. De huidige en toekomstige eigenaren van het pand profiteren hierdoor maximaal van de waardestijging van hun onroerend goed.





http://www.showoffice.nl

http://www.rijnenvecht.nl