Gemeente Voorschoten

Werkzaamheden Velostrada

De provincie Zuid-Holland werkt momenteel aan het fietspad langs het spoor in Voorschoten. Het gaat om het Van Wassenaerlaantje (gedeelte haaks op het spoor), de Oranjewatering en het Gershwinpad. Deze paden maken deel uit van de Velostrada. Dit is één van de twee toekomstige snelfietsroutes tussen Den Haag en Leiden die langs het spoor loopt.

Fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. De extra fietstijd is ongeveer drie minuten. Het parkeerterrein van tennisvereniging Forescate blijft bereikbaar.

Vervanging bruggen

Het Van Wassenaerlaantje (gedeelte haaks op het spoor) wordt opnieuw geasfalteerd en de afwatering wordt verbeterd. De bocht bij de tennisbanen van Forescate wordt verruimd. De Oranjewatering en het Gershwinpad worden verbreed en opnieuw geasfalteerd. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de twee houten bruggen in de Oranjewatering helemaal vervangen moeten worden en niet alleen het brugdek hiervan. Dat geldt ook voor de houten brug tussen het Gershwinpad en het Tuinderspad bij zwembad 't Wedde. Wanneer deze bruggen worden vervangen en wanneer de route langs het spoor weer open is voor fietsers is op dit moment nog niet duidelijk.

Voetgangersstrook mogelijk breder

In de oorspronkelijke plannen voor dit traject, die de provincie in overleg met de gemeente Voorschoten opstelde, leidde de verbreding van de fietsstrook op de Oranjewatering en het Gershwinpad tot een versmalling van de voetgangersstrook. Een aantal bewoners heeft inmiddels aangegeven graag een brede voetgangersstrook te behouden. Afgesproken is dat provincie en gemeente bij aanvang van de werkzaamheden kijken of het technisch mogelijk is het pad extra te verbreden. Verder is afgesproken dat de voetgangersstrook verplaatst wordt naar de andere zijde van het pad.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op
www.zuid-holland.nl/snelfietsroutesdenhaagleiden
* 29 oktober 2010