GIA helpt bedrijven succesvol te groeien in het buitenland


Nieuwe GIA-dienst monitort relevante marktontwikkelingen in opkomende markten

AMSTERDAM, 20101029 -- Global Intelligence Alliance (GIA), een wereldwijde strategische market intelligence en adviesgroep, kondigt een nieuwe dienst aan voor monitoring van opkomende markten. De dienst levert dagelijks lokale marktkennis over de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) en andere internationale groeimarkten zoals Chili, Mexico, De Verenigde Arabische Emiraten en Vietnam.

Klanten van GIA krijgen via 13 lokale kantoren en consultants in 100 landen toegang tot de volgende diensten:

* Marktverkenningen- en introducties; ondersteuning bij het opzetten van lokale activiteiten in geselecteerde landen

* Marktontwikkeling intelligence; ondersteunt bedrijven bij de uitbreiding van bestaande activiteiten in opkomende markten

* Outsourcing intelligence; ondersteunt bedrijven bij het identificeren van leveranciers en productiepartners in nieuwe markten

De dienst, die ter plaatse wordt geleverd door GIA consultants, maakt slim gebruik van de samenwerking met de best beschikbare informatieleveranciers en geavanceerde webtracking technologieën om nieuws en marktsignalen te monitoren. Met behulp van primair onderzoek kan aanvullende marktinformatie worden geleverd, zodat alles goed wordt afgedekt: van lokale markttrends en activiteiten van internationale spelers, tot het monitoren van lokale distributeurs, concurrenten en klanten.

"GIA biedt al jaren monitoringdiensten aan in de lokale taal. Onze klanten profiteren van onze strategische adviezen en het monitoren van zakelijke informatie. Dit helpt onze klanten bij het genereren van leads, het spotten van opkomende marktsegmenten, het identificeren van bewegingen bij concurrenten en het lokaliseren van partners, distributeurs en leveranciers," aldus Ville Vanhala, Senior Vice President Information Resources bij Global Intelligence Alliance.

"Sinds de financiële crisis is er een toenemende focus op snelle groeimarkten, en daarom hebben we onze monitoring van opkomende markten en onderzoeksmogelijkheden gebundeld in een aantrekkelijk geprijsd pakket om tegemoet te komen aan deze groeiende behoefte bij onze klanten," aldus Vanhala.

Het adviesbureau zal de dienst aanbieden in al haar zogeheten 'industry practices,' te weten Automotive, Bouw en Vastgoed, Chemie, Energie, Grondstoffen & Milieu, Farma & Gezondheidszorg, Financiële dienstverlening, Industrie, Private Equity, Retail & Consumentenmarkten en Telecommunicatie, Technologie & Media.

Over Global Intelligence Alliance (GIA)

Global Intelligence Alliance (GIA) is een strategische market intelligence en adviesgroep. GIA is ontstaan toen een team van market intelligence specialisten, management consultants, brancheanalisten en technologie-experts bijeenkwamen om een uitgebreide portfolio van maatwerkdiensten op te bouwen.

Deze diensten lopen uiteen van marktmonitoring en software tot strategische analyses en adviesdiensten.
Vandaag de dag zijn wij de vaste partner voor organisaties die hun kennis over internationale markten willen vergroten en hun concurrentiepositie willen verbeteren. Onze uitgebreide branchekennis en aanwezigheid in meer dan 100 landen stelt onze klanten in staat om betere beslissingen te nemen.