Ingezonden persbericht


POPRONDE TILBURG NOG NOOIT ZO GROOT
30 BANDS OP 19 GRATIS TOEGANKELIJKE PODIA

Aanstaande vrijdag 29 oktober wordt het centrum overspoeld door live muziek. Dan doet namelijk het grootste reizende festival van Nederland het centrum van Tilburg aan: de Popronde. In 19 verschillende cafés en podia kun je kennismaken met het beste wat de hedendaagse Nederlandse popmuziek te bieden heeft aan nieuw talent. Maar liefst 19 cafes en podia zetten hun deur open voor een keur aan bands en artiesten. Een aantal daarvan staat op het punt van doorbreken dus kom ze meemaken voordat ze volgend jaar op Lowlands staan. Kenners tippen o.a. I Am Oak (modern folk in 013 popcentrum), One Trick Pony (singer songwriter in Cafe Joris), Heist (stonerrock in Little Devil) en Birth of Joy (psychedelische rock in De Plaats). Deelnemende locaties lopen uiteen van Polly Magoo, Cafe Stoffel en Weemoed tot Theaters Tilburg, popcentrum 013 en Ruimte X. De eerste bands starten om 20.30 uur in platenzaak SOUNDS (Sungrazer) en De Nwe Vorst (Corijn), de afterparty is in Cafe Extase en begint om 01.15 uur met een optreden van So What. Toegang is gratis. Het volledige programma en aanvangstijden zijn te vinden op www.popronde.nl

Radio 3FM en VPRO's 3voor12 zijn voor het eerst mediapartners van de Popronde. Zij dragen nieuw talent muzikaal talent een warm hart toe. Cafe Bolle is dit jaar 3FM-stage met optredens van Bram Dehont, Easy Joe en Handsome Poets, allen 3FM Serious Talent. Cul de Sac is 3voor12-stage met optredens van Yoshimi en Eins Zwei Orchestra, beiden Hollandse Nieuwe. Deze geselecteerde bands zijn verzekerd van media aandacht op radio en internet, met als doel deze nog meer onder de aandacht te brengen van een groot publiek.
De Popronde strijkt dit najaar neer in maar liefst 24 steden in Nederland. De Popronde is voor talentvolle, upcoming Nederlandse artiesten DE kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten hun regio uit te breiden. In elke stad spelen op 1 avond tientallen bands en acts op zo'n 20 locaties, variërend van bruin cafe tot poppodium. Popronde is geen wedstrijd. Bands als Voicst, Racoon, Lucky Fonz III, Sabrina Starke, De Staat, The Mad Trist en Go Back To The Zoo zijn voorbeelden van bands die voor hun doorbraak naar een groter publiek meereisden met de Popronde en gewoon in de kroeg, 'right in your face' te beleven waren. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

---



Ingezonden persbericht