Vereniging FME-CWM


---

Handelsmissie

Missie naar India voor olie- en gassector

Datum: 30 oktober t/m 3 november 2010
Locatie: New Delhi, India

In opdracht van NL EVD Internationaal organiseren de Vereniging FME-CWM, de IRO, Larive International en Energywise van 30 oktober tot en met 3 november een handelsreis naar New Delhi in India voor de olie- en gassector.

India is niet alleen interessant vanwege een groot aantal energieprojecten. Nog belangrijker is het feit dat Indiase EPC contractors steeds vaker betrokken zijn bij grote energieprojecten buiten India, vooral in het Midden-Oosten en Afrika. De missie heeft als doel het leggen van nieuwe handelscontacten en informatie verschaffen over nieuwe projecten in en buiten India.

Kansen voor Nederlandse ondernemers


* Er zijn kansen voor Nederlandse bedrijven om te participeren in de exploratie en later de productie van nieuwe velden die zijn toegewezen aan de grootste olie- en gasproducent van India, Oil and Natural Gas Corporation (ONGC) in het kader van New Exploration Licensing Policy (NELP 7).

* Indian Oil Corporation ltd (IOCL) heeft plannen om zijn raffinagecapaciteit uit te breiden van 60,2 mtpa (miljoen ton per jaar) naar 80 mpta.

* De Indiase bedrijven GAIL en IOCL hebben plannen voor een nieuwe petrochemische installatie die wordt geraamd op 2,09 miljard USD.
* De grootste Indiase olie- en gasspeler ONGC wil zijn raffinagecapaciteit uitbreiden van 13 mpta naar 45,5 mpta.
* Reliance Industries is bezig met de bouw van een nieuwe raffinaderij in Jamnagar met een capaciteit van 29 mpta.
* De gasmarkt is een sterk groeiende markt in India. In 2006 was de totale gasvraag 152 miljoen standaard m3 per dag. De verwachting is dat dit met 8,6 procent per jaar zal stijgen tot het jaar 2017, volgens een Ernst & Young rapport.

De handelsmissie

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om tegen lage kosten op een professionele wijze de markt in India te betreden of de bestaande positie te versterken. Op basis van intakegesprekken wordt voor alle deelnemende bedrijven individuele gesprekken gearrangeerd. De Indiase industrie komt samen op de Petrotech. Daarmee biedt dit evenement een uitstekende gelegenheid om een effectief programma te organiseren. In een collectieve stand worden matchmaking gesprekken georganiseerd voor deelnemende bedrijven. Tevens zal een aantal collectieve bezoeken worden gebracht.

Voorlopig programma


* Zondag 31 oktober

Briefing over de Indiase industrie
Opening beurs + receptie

* Maandag 1 november

Seminar "Dutch Oil and Gas Technology: Offshore Giants in small country".

Matchmaking programma op de Nederlandse stand
Banquet Hall bij Taj Hotel - Nederlands Olie & Gas netwerk evenement in samenwerking met de Nederlandse ambassade.

* Dinsdag 2 november

Eén op één meetings met Indiase opdrachtgevers en EPC contractors Meet & Greet met ONGC

* Woensdag 3 november

Deelname aan conferentiesessies en ruimte voor opvolging één op één meetings

Evaluatie sessie

Deelname en kosten

Aanmelden kan via de website van de EVD. De kosten bedragen slechts EUR 500,- (excl. btw) per bedrijf. De bijkomende individuele kosten, zoals reis- en verblijfkosten, individueel transport en een eventuele tolk zijn voor eigen rekening. Om u zo specifiek mogelijk van dienst te kunnen zijn wordt er na inschrijving contact met u opgenomen voor een intakegesprek met de consultant van Larive. De intakegesprekken vinden plaats bij FME in Zoetermeer Gedurende dit gesprek worden al uw wensen ten aanzien van de Indiase markt geïnventariseerd en krijgt u verdere uitleg over de missie.

Annuleringsvoorwaarden

Aanmelding is bindend, tenzij in de voorbereidingsfase blijkt dat er, naar het oordeel van FME, onvoldoende belangstelling of interessante gesprekspartners voor het betrokken bedrijf zijn. Als bedrijven ondanks voldoende relevante belangstelling niet deelnemen aan de matchmaking, worden de werkelijk gemaakte kosten en eventuele financiële consequenties van annulering doorbelast. Bij onvoldoende belangstelling behoudt FME zich het recht voor de matchmaking te annuleren zonder tot enige vorm van schadevergoeding gehouden te zijn.

Meer informatie

Vereniging FME-CWM, Ruben Dubelaar, T (079) 353 12 81, E dub@fme.nl