Reumafonds

Zaterdag 30 oktober: Reuma Beweegdag

20 september 2010
Reumatologen van VU medisch centrum, Reade (voorheen Jan van Breemen Instituut) en de Stichting Bechterew Beweging organiseren voor de tweede keer de Reuma Beweegdag. Heeft u de ziekte van Bechterew, reumatoïde artritis, artrose of SLE (lupus)? Maak op 30 oktober onder vakkundige leiding kennis met diverse vormen van bewegen. Aanmelden is mogelijk tot 23 oktober, partners en begeleiders zijn ook van harte welkom. De toegang is gratis.

Heeft u reuma, dan is in principe elke vorm van bewegen goed. "Kijk naar wat u leuk vindt en wat in te passen valt in het dagelijks leven. U doet er verstandig aan een fysiotherapeut te raadplegen, die kan beoordelen wat voor u geschikte vormen van bewegen zijn", zegt Martin Fluit, manager Sportcentrum Read, medeorganisator van de Reuma Beweegdag.

Workshops
Annamarie Thomas Op de Reuma Beweegdag kunt u onder vakkundige leiding deelnemen aan de volgende workshops: zumba, steps, roeien, spinning and handbike spinning, volleybal, badminton, tafeltennis, pilates, yoga, tai chi, bodyshape, bodyvive, nordic walking, meer bewegen voor ouderen (60+), boogschieten (60+) en boccia (60+). Voormalig schaatskampioene Annamarie Thomas, zelf Bechterewpatiënt, verzorgt de warming-up. Kijk voor meer informatie over de Reuma Beweegdag op de website van Reade.

Presentaties
Ook zijn er op 30 oktober presentaties over reumatische aandoeningen en de positieve impact van bewegen. "Regelmatig bewegen kan de verstijving en verbening van de ruggenwervels tegengaan. Daarnaast vermindert het pijn en stijfheid in het hele lijf. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met reuma in het algemeen te weinig bewegen. Op de Reuma Beweegdag zullen specialisten dit in korte lezingen verduidelijken", zegt dr. Van der Horst-Bruinsma, reumatoloog van VUmc in Amsterdam. Daarnaast is er een uitgebreide informatiemarkt.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden tot zondag 23 oktober 2010 via het formulier op de website van Reade. De Reuma Beweegdag duurt van 10.30 tot 16.00 uur en vindt plaats in de Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Benieuwd hoe de Reuma Beweegdag in 2009 verliep? Lees het nieuwsbericht op de website van VUmc en bekijk het filmpje.