Gemeente Westervoort

30 oktober 2010: Nacht van de Nacht

De Provinciale Milieufederatie en Stichting Natuur en Milieu hebben voor de zesde keer de Nacht van de Nacht georganiseerd. Op 30 oktober aanstaande kunt u ook in Westervoort deelnemen aan spannende activiteiten en genieten van de schoonheid van een donkere nacht.

Hoe mooi het eigenlijk is in het pikkedonker maken wij nog maar zelden mee. Alleen tijdens een grote stroomstoring is het echt donker. Nederland is een verlicht land. Bijna nergens in Europa is er `s nachts meer licht. Veel van die verlichting is onnodig. Waarom moet een reclamemast de hele nacht branden? Waarom staan bedrijfsgebouwen de hele nacht in de felle verlichting terwijl er niemand langskomt? Driekwart van de Nederlanders wil een donkerdere nacht en lichtvervuiling ontneemt aan bijna de helft van de mensen het zicht op de sterrenhemel. De Nederlander stoort zich vooral aan verlichting van bedrijven.
Daarom organiseren de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu op 30 oktober 2010 de zesde Nacht van de Nacht. Tijdens dit succesvolle evenement worden er in heel Nederland verschillende nachtelijke activiteiten georganiseerd. Het doel van de Nacht van de Nacht is om de duisternis in Nederland terug te krijgen en onnodige lichthinder en energieverspilling tegen te gaan. Natuurlijk is licht ook belangrijk, maar er kan veel slimmer en zuiniger verlicht worden zonder dat de veiligheid of de sfeer in het geding is.

Leuke activiteiten in Westervoort, doe mee!
In Westervoort willen we tijdens de Nacht van de Nacht het donker donker laten. Daarom staan we stil bij dit evenement. We willen u uitnodigen voor bijzondere activiteiten, in Westervoort. Het programma start om 19.00 uur bij Huize Vredenburg, met een heel spannend verhaal. De rest van het programma volgt nog...

U kunt ook helpen: doof de lampen, als dat kan
Wij willen u vragen om de Nacht van de Nacht te ondersteunen. Dat kan heel simpel door op de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober de verlichting van uw bedrijfsruimte, de buitenreclame en/of buitenverlichting te doven. Daarmee geeft u aan dat u oog heeft voor de belangen van mens en dier en bespaart u tegelijk ook energie. Want dat laatste is natuurlijk ook erg belangrijk voor het milieu.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl