Gemeente Dantumadeel


Ontdek Dantumadiel in Nacht van de Nacht

De klok wordt in de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober een uur terug gezet. Tegelijkertijd is er ook de 6e `Nacht van de Nacht', een initiatief van de provinciale milieufederaties. De gemeente Dantumadiel doet dit jaar voor de tweede keer mee, met als doel inwoners, bedrijven en zeker ook als gemeentebestuur zelf, bewuster te worden van de inzet van verlichting in Nederland. Voor deze nacht zijn een aantal maatregelen en activiteiten gepland.

Nachtelijke activiteit
Op zaterdagavond 30 oktober organiseert de gemeente Dantumadiel samen met Staatsbosbeheer en de Sterrenwacht Burgum een aantal activiteiten in het kader van Nacht van de Nacht. Zo kunt u tijdens een wandeltocht de nacht ervaren tijdens een wandeltocht door het gebied de Houtwiel. Volkssterrenwacht Burgum stelt tijdens deze avond een sterrenkijker op, waarbij u uitleg kunt krijgen over de sterren die te zien zijn. In geval van slecht weer zal er een alternatief programma in de schuur van Staatsbosbeheer plaatsvinden.

U kunt zich t/m 22 oktober a.s. voor de activiteiten opgeven via 0511 - 42 61 61 of rtienstra@dantumadiel.eu. Na aanmelding ontvangt u een persoonlijke uitnodiging met verdere gegevens over deze activiteit.

Wat doet de gemeente Dantumadiel verder?

- Gemeentelijke gebouwen, zoals het gemeentehuis, de sporthallen, het zwembad en de
Schierstins niet verlichten.

- De openbare verlichting op bepaalde gedeeltes door natuurrijke gebieden niet te gebruiken.

De gemeente verzoekt hierbij..
.. Bedrijven om verlichte gevelreclame en etalageverlichting niet te gebruiken
.. Inwoners om de buitenverlichting niet te gebruiken