INLIA


Kerk in Actie organiseert ontmoetingsdag voor migrantenvrouwen (05-10-10)

Kerk in Actie organiseert op zaterdag 30 oktober 2010 in Utrecht een ontmoetingsdag voor migrantenvrouwen in Nederland. Tijdens deze dag kunnen migrantenvrouwen uit diverse achtergronden en culturen elkaar vinden op verschillende thema's om zo te komen tot solidariteit die dwars door de groepen heen loopt.

In Nederland wonen veel vrouwen die van oorsprong uit een andere cultuur komen. Zij zijn hier gekomen om te werken, of asl vluchteling, of om hun familie beter te kunnen supporten vanuit een rijk Europees land, of ze zijn getrouwd met een Nederlandse man of... of... Je ziet het al, de achtergronden van migrantenvrouwen zijn divers. Net zoals de cultuur waar zij uit stammen, het geloof dat zij hebben en de droom die ze voor hun toekomst hebben divers is. Toch stuiten ze op gelijksoortige problemen: zo moeten ze de taal leren, is het moeilijk om in contact te komen met Nederlanders, kan het moeilijk zijn om zich thuis te voelen, moeten ze een verblijfsvergunning hebben om hier te mogen zijn, etc. Misschien heb je zelf weer andere ervaringen, die zijn ook erg welkom op deze dag.

Veel vrouwen zijn aangesloten bij een organisatie en helpen ook weer migrantenvrouwen. Hierbij ontmoeten ze vaak vrouwen uit hun eigen cultuur. Een aantal van hen hebben vanuit een projectgroepje bij Kerk in Actie de koppen bij elkaar gestoken om een ontmoetingsdag te organiseren. Tijdens deze dag kunnen migrantenvrouwen elkaar vinden op verschillende thema's, om zo te komen tot solidariteit die dwars door de groepen heen loopt. Uitgenodigd zijn alle migrantenvrouwen, maar speciaal ook zij die zich inzetten voor andere migrantenvrouwen en zij die lid zijn van een migranten(vrouwen)organisatie.

Op het programma staan bijdragen en workshops van Dokters van de Wereld, de stichting VluchtelingenOrganisaties Nederland, het Latin American Women Initiative for Development, het Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt, een dramaspel, een (halal) lunch, muziek etc.

Deelname is gratis; vergoeding van reiskosten of kosten van kinderopvang is mogelijk. Opgave voor 24 oktober bij Geesje Werkman van Kerk in Actie (per e-mail g.werkman@kerkinactie.nl of telefoon 030-8801886). Zie ook de Agenda-rubriek.