Gemeente Westvoorne


BROEM - opfriscursus autorijden

Op zaterdag 30 oktober kunnen vijftigplussers de opfriscursus autorijden volgen tijdens de BROEMdag van Westvoorne.

Speciaal voor ouderen die al tientallen jaren hun rijbewijs hebben en behoefte hebben aan een opfriscursus organiseert gemeente Westvoorne, in samenwerking met het Albeda College, Veilig Verkeer Nederland en de gemeenten Brielle, Bernisse, Hellevoetsluis en deelgemeente Rozenburg, deze cursus. Ook werken De Pool Optiek te Rockanje en Hugo Lens Optiek in Oostvoorne mee.

De cursus start in het Cultureel Centrum De Man, Burgemeester Letteweg 30, Oostvoorne. Er zijn bij voldoende deelname twee cursussen. De eerste cursus duurt van 08.30 uur tot 12.00 uur en de tweede van 13.00 uur tot 16.30 uur.

U kunt zich tot en met 11 oktober aanmelden. Uw bijdrage bedraagt  ⬠15,- die u bij binnenkomst betaalt. Aanmelden kan bij Bert Hamer van gemeente Westvoorne. Bereikbaar via (0181) 40 80 39 of bhamer@westvoorne.nl. Bij aanmelding kunt u uw voorkeur aangeven voor de ochtend of middag. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus zorg dat u op tijd bent!

BROEM staat voor 'Breed Overleg Ouderen En Mobiliteit'. Deze verkeersvaardigheidstest is speciaal ontwikkeld voor automobilisten van 50 jaar en ouder die deskundig advies willen over hun verkeerskennis en rijgedrag. Het betreft een test zonder eventuele consequenties voor het rijbewijs. De deelnemers krijgen op deze dag een opfriscursus verkeerstheorie, een test van het gezichtsvermogen en het gehoor, een oefening in de rij-simulator en een rit in eigen auto met een deskundige rij-instructeur.
Â