RTL Group

Return Gerard de Rooy tijdens 'RTL GP: Dakar Pre-Proloog'

Het Eurocircuit in Valkenswaard staat op zaterdag 30 oktober geheel in het teken van de RTL GP: Dakar Pre-Proloog, een niet te missen spektakel voor de auto- en motorsportliefhebber. Voor het zevende achtereenvolgende jaar presenteren de Nederlandse deelnemers van de aankomende Dakar-rally zich aan het publiek. Bovendien maken Gerard de Rooy en de MAN trucks daar hun comeback. RTL 7 brengt dit event op zondag 7 november in beeld.

Dit jaar zijn er alleen al uit Nederland meer dan twintig wedstrijdtrucks die meedoen aan de zwaarste rally ter wereld. Naast het truckwagenpark zijn er maar liefst twaalf Nederlandse autos en buggys te bewonderen. Onder hen zijn Team van Deijne en Team Van Loon, die met de nieuwe Mitsubishi Racing Lancer spectaculair de Baja Espana wist te rijden. Spectaculair worden de demonstraties van de lichtgewicht buggys met onder anderen Tim Coronel en motorlegende Jurgen van den Goorbergh achter het stuur. Ook is Mirjam Pol aanwezig, de enige Nederlandse vrouw in de motorenklasse. Daarnaast zijn ook de Belgische Dakar deelnemers uitgenodigd op zaterdag 30 oktober.

Bijzonder veel Nederlandse deelnemers participeren in de prestigieuze Dakar-rally in januari 2011, die opnieuw verreden wordt in Chili en Argentinië. De rally gaat van start in Buenos Aires (Argentinië) op 1 januari 2011 en eindigt in diezelfde stad op 16 januari 2011. Tussen start en finish ligt echter een duizelingwekkende afstand van 9000 kilometer, die tijdens deze editie van Le Dakar afgelegd moet worden. Adembenemend hoge bergpassen, gortdroge woestijnen en onoverwinnelijke zandduinen staan de deelnemers daar te wachten.

Voor de deelnemende teams en voor de bezoekers, staat de RTL GP: Dakar Pre Proloog wederom garant voor een indrukwekkende dag. De start van de activiteiten is om 10.00 uur en het event eindigt rond 17.00 uur. Een entreekaart (met gehele dag toegang tot de paddock) kost 15,00. Voor kinderen tot 12 jaar is dit 7,50.

Uitzending RTL 7: zondag 7 november, tussen 19:00 en 20:00 uur.
---

Noot aan de redactie: voor accreditatie kunt een e-mail sturen naar EuroCircuit Valkenswaard, pers@eurocircuit.nl. De organisatie van deze dag is in handen van RTL Nederland, MindXposure en het EuroCircuit. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, tel. 035
- 6718667, onno.posthuma@rtl.nl.