Gemeente Voorschoten

Zesde Nacht van de Nacht

Op zaterdag 30 oktober vindt voor de zesde maal de Nacht van de Nacht plaats. Tijdens deze nacht gaan in het hele land duizenden lichten uit en er worden er op diverse plaatsen activiteiten voor publiek georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken.

Met de Nacht van de Nacht vragen Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties aandacht voor de functie én schoonheid van de duisternis en voor het besparen van energie. De gemeente Voorschoten, die er naar streeft op termijn een CO2 neutrale gemeente te zijn, ondersteunt dit initiatief van harte en doet de aanlichting van de dorpskerk uit. Doe ook mee om van deze nacht een succes te maken!

De Nederlandse nacht wordt elk jaar drie tot vijf procent lichter. Lichtvervuiling ontneemt bijna de helft van de Nederlanders het zicht op de sterrenhemel en nachtdieren raken in de war van de lichte nachten. Nederland is inmiddels één van de meest verlichte landen ter wereld. Natuurlijk is licht belangrijk voor de veiligheid of om aandacht te krijgen en het kan heel sfeervol zijn. Maar er kan veel slimmer en zuiniger verlicht worden zonder dat veiligheid of sfeer in het geding komen. Verlichting zorgt naast lichthinder voor éénvijfde van het elektriciteitsverbruik van bedrijven. Besparing op verlichting maakt ons land dus mooier en kan flink helpen om energie te besparen.

Doe Mee!

Wij vragen u als inwoner van Voorschoten om op zaterdag 30 oktober vanaf 18.00 uur de verlichting, met name sier- en reclameverlichting, in en om uw pand uit te zetten of te dimmen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als u het niet bij een eenmalige actie laat, maar u zich ervoor inzet om altijd zuinig en slim met verlichting om te gaan. Kijk daarom eens kritisch naar uw verlichtingsbeleid.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Nacht van de Nacht en de activiteiten die in het land georganiseerd worden, kijk dan op www.nachtvandenacht.nl. Kijk voor meer energiebesparingstips op deze pagina van de gemeente Voorschoten.

* 12 oktober 2010