Hier uw bericht, wonen tussen de regels

15/10/2010 09:49

Esther Didden Kunstprojecten

KUNSTPROJECT MAAKT WIJKNIEUWTJES OPENBAAR

Vanaf zaterdag 30 oktober a.s. hebben de bewoners van de Indische buurt in Vlaardingen geen geheimen meer voor elkaar. Op die dag wordt het kunstproject Hier uw bericht geopend. Een project dat vijf jaar duurt.

Bewoners kunnen elkaar berichten sturen. Denk hierbij niet aan de meest nieuwe communicatiemiddelen zoals twitter, email of sms. Nee, de berichten worden ouderwets gegraveerd op aluminium ansichtkaarten. Deze kaarten worden vervolgens niet op de post gedaan maar juist vastgeschroefd op de rugleuning van een nieuw te plaatsen bank in de wijk. Iedereen die langsloopt kan de berichten lezen. Kleine verhalen, grote verhalen, anoniem verzonden of niet... het karakter van de wijk wordt zichtbaar en is door iedereen te lezen. Elk jaar worden er nieuwe banken in de wijk geplaatst waarop de berichten bevestigd zullen worden.

Berichten kunnen gestuurd worden van de ene bewoner aan de andere bewoner van de Indische Buurt, maar ook familie of vrienden elders in het land kunnen aan iemand die in de Indische Buurt woont een bericht sturen.

Tijdens de opening zal de eerste bank voor het publiek zichtbaar zijn, en tevens zijn de eerste 32 berichten voor iedereen te lezen. Ook vindt de lancering van de website www.hieruwbericht.nl deze middag plaats.

Datum opening: zaterdag 30 oktober 2010

Aanvang: 16.00 uur

Locatie: Insulindesingel (ter hoogte van de speeltuin), Vlaardingen

Hier uw bericht is een kunstproject van Esther Didden in opdracht van Waterweg Wonen.





http://www.hieruwbericht.nl