Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

010-Actueeldebat

30 oktober van 13.30 - 15.00 uur

Zij zijn groot en ik is klein en da's niet eerlijk, o nee. LOKAAL organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam weer een editie van het 010-Actueeldebat. Deze keer gaan politici, experts en ervaringsdeskundigen met het publiek in debat over het calimero-complex van Rotterdam.

De debatten in de 010-Actueelreeks gaan over actuele maatschappelijke themas met een focus op Rotterdam. Ongeacht het thema; bijna altijd komt in eerste instantie naar voren, of leeft het idee, dat Rotterdam de slechte lijstjes aanvoert. Gedurende een debat blijkt vaak dat het best wel meevalt met Rotterdam. We doen het zo slecht nog niet... Maar toch, die kritische noot blijft.

Bovendien wordt Rotterdam in de 010-Actueeldebatten, maar uiteraard ook daarbuiten, in veel gevallen afgezet tegen Amsterdam. Onze trots op de stad, of onze kritische kanttekeningen, komen voort uit een vergelijking met de hoofdstad. In dit publieksdebat nemen we de kritische en realistische gevoelens die bij bijna elk debat naar voren komen eens onder de loep.

Daarbij gaan we onder andere in op de volgende vragen: Hoe doet Rotterdam het in vergelijking met Amsterdam? Voert Rotterdam de slechte lijstjes aan of lijkt dat maar zo? Wat gaat goed in onze stad? Hoe komt Rotterdam (nog) beter op de kaart? En wat moet daarbij de rol zijn van de media, de Rotterdammer en de politiek?

Onder leiding van Prem Radhakishun gaan deskundigen met het publiek en met elkaar in debat.

Gasten
Ted Langenbach, initiatiefnemer en creatief directeur van de Rotterdamse discotheek Now&Wow, DJ, feestorganisator Bram Ladage, oprichter van Bram Ladage en De BoterhamExpress

Waar: Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110