Gemeente Dalfsen

Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober

19-10-2010

Speuren naar uilen en staren naar sterren?
Logo Nacht van de Nacht

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober is het mogelijk. In heel Nederland worden `duistere' activiteiten georganiseerd, zo ook in de gemeente Dalfsen.

Nachtwandeling

Heeft u het bos al eens ervaren in het donker? Zaterdag 30 oktober kan dit onder begeleiding van een natuurgids. Er wordt een spannende natuurwandeling van een half uur in het bos gemaakt. Daarna gaat u terug met de huifkar. Tussendoor kunt u genieten van een heerlijke kom soep. Zaklampen mogen mee tijdens de tocht. De nachtwandeling is gratis en vertrekt om 19.30 vanaf Partycentrum `Het Boskamp aan de Sterrebosweg 2 in Dalfsen. Opgave kan via
www.hetboskamp.nl/nachtvandenacht.

Sterren kijken

Altijd al meer uitleg willen hebben over ons zonnestelsel? Op zaterdag 30 oktober kunt u onder deskundige begeleiding een wandeling over het Planetenpad maken op het mooie terrein van natuurboerderij de Lindehoeve in Dalfsen. Bij onbewolkt weer staan er telescopen opgesteld. Ook kan een presentatie over meteorieten worden bijgewoond. U bent van harte welkom vanaf 20.00 uur bij De Lindehoeve, Koesteeg 4 in Dalfsen. Deelname kost EUR 2,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar EUR 1,50. Opgave is niet nodig.

Graag tot ziens bij één van deze activiteiten!

www.nachtvandenacht.nl