Gemeente Lingewaal


Nacht van de Nacht voor een donkerder Nederland

Nachtwandeling door de Gemeente Lingewaal op 30 oktober 2010

Op zaterdag 30 oktober 2010 vindt voor de zesde maal het evenement de âNacht van de Nachtâ plaats. Tijdens deze nacht worden overal in het land nachtactiviteiten georganiseerd, die de afgelopen jaren zoân 10.000 bezoekers trokken. Het initiatief is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en de bedreiging ervan door de toenemende verlichting in Nederland.

Belang van licht en donker
Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden. Het zien van een volle sterrenhemel is zeldzaam, ook in onze provincie. Nachtdieren raken in de war en mensen slapen slechter. Donkere nachten zijn belangrijk voor het welzijn van mens en natuur. Natuurlijk is licht belangrijk en leuk. Voor de gezelligheid of het veilig voelen is voldoende licht van belang. En licht kan in het donker sfeervol zijn. Maar er kan minder, slimmer en zuiniger verlicht worden zonder dat de veiligheid of de sfeer in het geding is.

Avondwandeling Lingewaal
Vereniging tot behoud van het Lingelandschap, Staatsbosbeheer en Camping Lingebos organiseren met medewerking van de gemeente Lingewaal een rondwandeling naar en door het nachtelijk Lingebos. Bij Camping Lingebos wordt gestopt voor warme chocola en mooie verhalen. Daarna wordt via een andere route teruggelopen. Onderweg zullen verhalen bij een kampvuur en muziek de nachtelijke sfeer versterken. Er zal een moment van bezinning zijn, en van tijd tot tijd zal worden stil gestaan bij nachtelijk gebeuren, dat doorgaans aan de doorsnee burger voorbijgaat.
Start- en eindpunt Dorpshuis Lindenhof, Spijk
Inloop vanaf 19.30 uur
Vertrek 20.00 uur
Einde ± 23.00 uur

Voor meer informatie kunt u mailen naar j.verhoeven@staatsbosbeheer.nl, info@lingebos.nl of ekuip@xs4all.nl. Of bellen met Ewout van der Kuip op tel. (0183) 562 590.