Gemeente Spijkenisse


Nacht van de nacht: genieten van de duisternis in het Centrumpark

21 oktober 2010

Oehoe

Roofvogeldemonstraties en verduisterde gebouwen tijdens Nacht van de nacht op zaterdag 30 oktober 2010.

Laat het donker worden. Dat is het moto van de Nacht van de nacht .

Ook dit jaar doet de gemeente Spijkenisse aan dit landelijke evenement mee. Die deelname varieert van het verduisteren van gemeentelijke gebouwen tot spannende nachtroofvogeldemonstraties.

De gemeente Spijkenisse, en in het bijzonder het Milieu Huis en kinderboerderij de Trotse Pauw, vragen met de deelname aan de Nacht van de nacht aandacht voor de schoonheid en het nut van donkere nachten. Zij willen de mensen bovendien laten zien wat er 's nachts gebeurt. De activiteiten in Spijkenisse tijdens de Nacht vinden in het Centrumpark plaats, bij het Milieu Huis.

Zo is kinderboerderij De Trotse Pauw open. Kinderen krijgen er een rondleiding langs de hokken en kunnen kijken naar de slapende dieren en vooral naar hóe de dieren slapen.

Elders in het Centrumpark vinden roofvogeldemonstraties plaats, met uilen en andere nachtroofvogels. Deze demonstraties worden, op verzoek van het Milieu Huis, verzorgd door Van Maaren roofvogeldemonstraties.

In het Milieu Huis zelf, dat in het teken staat van nachtroofvogels, kunnen bezoekers braakballen van uilen uitpluizen.

Donkere gebouwen
Voor het eerst sinds Spijkenisse aan de Nacht van de nacht meedoet, worden er ook gemeentelijke gebouwen in duisternis gehuld. Dit jaar gaat het, als begin, om 2 gebouwen die niet verlicht worden: het stadhuis en theater de Stoep.

Voor en in het stadhuis gaat het licht helemaal uit. Sowieso gaat het licht elke avond met één knop uit, al blijven er altijd lampen in verband met de veiligheid branden. In de nacht van 30 op 31 oktober 2010 worden ook déze lampen gedoofd.

Dat geldt ook voor theater de Stoep, waar de lichten na de voorstelling van die avond worden gedoofd.

De Nacht van de nacht start om 19.00 uur. De activiteiten zijn de hele avond gratis toegankelijk. Locatie: Centrumpark, tussen Milieu Huis en kinderboerderij. Meer informatie staat op www.milieu-huis.nl.