Gemeente Noordwijkerhout


Nacht van de Nacht op 30 oktober

Nederland wordt 's nachts steeds lichter. Bij bedrijfsgebouwen brandt bijvoorbeeld de hele nacht verlichting of een reclamemast brandt de hele nacht zonder dat er mensen langskomen. Goede verlichting geeft veiligheid, maar kan ook zorgen voor overlast voor mensen en dieren. Driekwart van de Nederlanders ziet graag een donkerdere nacht en stoort zich vooral aan onnodige verlichting.

Op 30 oktober organiseren Provinciale Milieufederaties, Stichting Natuur en Milieu en vele gemeenten voor het zesde achtereenvolgende jaar de `Nacht van de Nacht' om aandacht te vragen voor het verminderen van lichthinder en het stimuleren van energiebesparing. Ook Noordwijkerhout sluit zich bij dit initiatief aan door in het weekend van vrijdagavond 29 oktober tot en met zondagavond 31 oktober de verlichting van de Witte Kerk en het gemeentehuis uit te zetten.

U kunt dit initiatief ook steunen door zelf ook bewust met buitenverlichting om te gaan die nacht. Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor meer initiatieven en activiteiten die in onze regio worden georganiseerd.