Gemeente Aalsmeer

per 30 oktober 2010

Afsluiting Hornweg per 30 oktober 2010

Met ingang van 1 november a.s. wordt de verbinding tussen Hornweg en Legmeerdijk afgesloten. De reden is de gewijzigde verkeerssituatie op de Legmeerdijk.

Er zijn nu twee aansluitingen kort op elkaar: de rotonde die de Amstelveense Westwijk met Nieuw-Oosteinde verbindt en de verbinding Hornweg Legmeerdijk. Deze twee aansluitingen dichtbij elkaar zijn niet goed voor de veiligheid en belemmeren de snelle doorstroming op de Legmeerdijk. Vandaar dat in het Aalsmeers Verkeer- en Vervoerplan, dat in het najaar van 2009 is vastgesteld door de gemeenteraad, al is besloten om de Hornweg af te sluiten.

Andere wijzigingen en maatregelen:

* In de zomer van 2010 is de Legmeerdijk helemaal opgeknapt zodat deze provinciale weg (N231) meer verkeer sneller kan afwikkelen en veiliger is geworden.

* Met ingang van 1 november wordt de verbinding Hornweg Legmeerdijk afgesloten.

* Fietsverkeer kan wel de Legmeerdijk vanaf de Hornweg en vice versa bereiken. Om het veilig te maken wordt de fietsoversteek 50 meter verplaatst.

* Sinds 14 september 2010 geldt een hoogtebeperking van 2,50 meter bij het nieuwe viaduct Hornweg-nieuweN201. Vrachtauto's kunnen er niet meer onderdoor en worden omgeleid via de Legmeerdijk en uiteindelijk via de nieuwe N201.

* Het bestemmingsverkeer (bewoners en bezoekers) voor de Hornweg kunnen via de Snoekbaarsstraat, Karperstraat en de Palingstraat (stukje nieuwe weg) op de Hornweg komen.

* Deze nieuwe verbinding is alleen toegankelijk voor personenauto's en vrachtverkeer niet langer dan 12.00 meter. De route blijft zo toegankelijk voor vuilniswagens van De Meerlanden en verhuiswagens.
* Er gaat geen doorgaand vrachtverkeer meer over de Hornweg.