Gemeente Rotterdam

opgeruimd staat netjes!

25 oktober 2010 | Advies: vul uw eigen beheerorg. in (raad voor het Centrum) | nieuwsbericht

Op zaterdag 30 oktober van 10.00-14.00 uur, vindt de buurtactie `Schoon, Heel, Veilig' plaats in de wijk Boomgaardshoek, in de omgeving van supermarkt Bas vd Heijden.
Opgeruimd staat netjes!

Buurtschoonmaakactie Boomgaardshoek

Initiatiefnemers van de actie zijn: de deelgemeente, Gemeentewerken, Roteb, politie, Stadstoezicht en de woningcorporaties Woonbron en Vestia. Gekozen is voor Boomgaardshoek omdat er klachten door bewoners worden gemeld, zoals vuil op straat en parkeeroverlast.

Wat wordt er gedaan?
De actie bestaat uit het verrichten van betrekkelijk kleine ingrepen die ervoor moeten zorgen dat Boomgaardshoek er weer schoon en heel bij ligt. Zo wordt er onkruid verwijderd, tegels recht gelegd, geveegd, gesnoeid en hondenpoep en graffiti verwijderd.

Met bewoners in gesprek
Het schoonmaken van een wijk begint niet alleen bij het ruimen van vuil. Er is ook een sterkere bewustwording van bewoners over hun eigen leefomgeving nodig. Daarom grijpen de initiatiefnemers de kans om met zoveel mogelijk bewoners in Boomgaardshoek in gesprek te komen over hóe je een buurt schoner en beter leefbaar maakt. Tijdens de actie krijgen bewoners en ondernemers daarom inzicht hoe zij zelf een steentje kunnen bijdragen aan een schonere wijk in samenwerking met de betrokken partners. Bewoners krijgen voorlichting onder het motto: "een schone hele veilige buurt, dat doen we samen!". Ook maken bewoners kennis met de mensen die hun wijk schoonhouden en zien ook daadwerkelijk wat het inhoudt om een wijk schoon te krijgen en schoon te houden. Bij het grasveldje aan de Erica is een tent (Vraagwijzertent) opgezet waar bewoners terecht kunnen voor informatie.

De schoonmaakactie werd vorig jaar voor het eerst gehouden in de wijk Oudeland. Het initiatief werd van harte ondersteund door de bewoners. Vanwege de goede resultaten is besloten in meerdere Hoogvlietse wijken acties uit te voeren.