Gemeente Oirschot

Komt de ooievaar terug naar Spoordonk?

Ongeveer 50 jaar geleden woonde er op de kerk van Spoordonk een koppel ooievaars. Zij brachten, volgens de overlevering, ook een legsel groot, maar zijn toen vertrokken en niet meer teruggekeerd. Tot vorig jaar in het gebied âDe Kattenberg â Noordâ er bij een bezoek van cursisten van IVN natuur- en milieueducatie drie prachtige exemplaren door dit gebied paradeerden. Ook omwonenden hadden al herhaaldelijk ooievaars gesignaleerd.

Â

De IVN cursisten hebben een plan gemaakt om deze schitterende vogels weer terug in Spoordonk te krijgen en ze van een mooie woonlocatie te voorzien. Na veel overleg met Natuurmonumenten , waterschap De Dommel en het B-team van de gemeente Oirschot, is het zover en wordt er een nest in Spoordonk geplaatst.

Â

Op zaterdagmorgen 30 oktober om 9 uur geven de IVN cursisten een korte presentatie over het project, het gebied âHet Beerzedalâ, de ooievaar in al zijn facetten en aan hoe het nest tot stand is gekomen.

Voor deze presentatie is iedereen uitgenodigd die op een of andere manier betrokken is bij het tot stand komen van dit project.

U bent op 30 oktober om 9.00 uur van harte welkom in âDe watermolen van Spoordonkâ.

Graag vooraf aanmelden via c.oomen@chello.nl

Kunt u op 30 oktober niet aanwezig kunnen zijn, maar vind u het wel leuk om een glimp van het nest op te vangen dan bent u welkom op zaterdag 23 oktober. Vanaf 9 uur gaan de cursisten van de IVN dan het nest plaatsen.
Â